多倫多生活討論區 61

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
最近幾個po都幾多不滿
個人覺得嚟到之後淨係生活空間大咗
已經舒服同開心咗好多
除咗間屋夠大之外
條街唔洗逼嚟逼去聞住其他人嘅汗味
去餐廳食飯唔洗等位
搭ttc上到車之餘好多時都有位坐
去超市推架車唔洗就住就住驚撞到人
淨係呢點已經唔會想返香港住
所以其他缺點對我嚟講都可以接受
一個地方冇可能係完美 係睇你個心態
講真stream ab嚟得多倫多都唔方係咩人中之龍
做一個普通人嚟講 我覺得係多倫多一定開心過係香港
你覺得人kam時,人哋都覺得你kam
呢啲正到仆街 但要多朋友先用得著
毒撚買韓式果種夠用
韓式嗰啲邊夠力燒厚扒
而家我好避免煎扒
始終開放式廚房
話之你有部噴射機級嘅抽油煙機
一樣搞到一屋味
其實你喺香港係咩人,嚟到係唔會有咩改變

你本身鍾意四圍蒲四圍躝街嘅,學樓上話齋有好多outdoor活動,一樣大把嘢玩
你本身香港喺香港都無乜朋友鍾意匿喺屋企嘅,咁就唔好except會識到好多frd
hsbc hk張visa signature海外簽賬有10.6%回贈
依家加紙咁抵 可以慳唔少
雖然呢到啲人做野真係好死板
雖然仲係入不敷支
但係呢到真係開心過係香港
我上次用extra virgin olive oil煎搞到成屋都係煙
完全同意
我搵錢少過香港,無車揸出親街都要搭ttc
但係我喺度都過得好開心天氣又乾爽,冬天有時係凍啲啲雪又煩但一入室內又係一條好漢
喺香港住得偏遠出親街都要成粒鐘,呢度半個鐘已經出到dt
條街又大又闊,啲人又nice 唔會好似香港人咁judge 你
放假煮下飯仔買下餸街下街又一日
可能我要求唔高所以喺度住得好舒服
consider a college diploma
嚟之前見人講到呢到天氣好差
但其實除咗間唔中落大雪之外 唔覺得有咩問題
呢排係0度左右徘徊覺得好撚舒服
好過係香港洗完衫幾日都唔識乾成陣味
出街一離開冷氣地方就出汗
其實睇你鍾意玩咩
有車其實好多戶外活戶玩 秋天可以去camping 冬天可以滑雪
如果香港玩都係出去食好野飲酒嗰d 就未必搵到 除非好有錢
I wish i could retire and own a wrench there if I was rich enough
Myrtle Beach in South Carolina has that smell.
點解?
香港啲天氣真係好撚閪
呢度啲天氣真係好舒服啊買左啲heattech 過黎都無著過
住耐左之前幾度都係一件hoodie 咁躝去等巴士
其實身體係識調節 天氣凍慣左就冇事係落大雪冇車好麻煩
Mine is directly attached to house gas line. Not as fancy though
easier to get a job
呢度請人同加拿大人買衫一樣
求實際多過求名牌
Than a master?
有degree又有diploma 係好普遍既事。而且diploma 比較practical。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞