多倫多生活討論區 61

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
name calling到咁
我淨係話嗰陣我有嘢做就滿足之嘛。
把口喺你哋度,依度有言論自由。講乜嘢關我鬼事咩
咁都name calling?
有冇咁玻璃心

呢度係討論區唔係吹奏區
冇必要睇風向講嘢 去到加拿大上個討論區都要自我審查真係好可悲
你返政府工都唔死板?
淨係行山多倫多都冇乜山行啦
出街飲杯酒返屋企又麻煩
未計食野嗰d
多倫多唔係冇 但比唔上香港囉
唔好咁負面先
查稅點會死板呀。 成日去唔同既公司,唔同類型既生意,見唔同既人,仲公費旅遊,近湖/海就釣埋魚。自由返工時間,仲可以喺屋企做。仲有,我揸車既時間同mileage都可以claim翻。
無人唔比你屌
最好盡情屌tim
買咗個grill pan
法國好麻麻地 早知買冇坑紋嘅就算
其實我都幾討厭你哋成日話我地唔俾你屌加拿大
而家我哋搵膠紙封實你把口咩?
黎到加拿大如果唔改變下自己心態就會好辛苦
坑紋位成日太燶 受熱又唔平均
得個樣比較好j 同埋冇咁易痴
實用性不大
邊度你睇得出玻璃心
name calling都只係一個普通term
無左嗰種 守規矩得嚟行第二d辦法解決問題嘅mentality
我呢到做過兩間公司 多數得兩種人
第一種 公司有規矩 佢跟足 規矩無就拖拖拖 扮無野 想小事化無
第二種 公司有規矩但唔理 乜都自己解決 同一個問題可以睇心情arbitrary地offer野比客
到比人發現大細超就奶野

利申: 純個人經歷 但係唔只一兩個人係咁
問題係開頭個人係話覺得多倫多無野玩同天氣令佢失望
先唔講 呢D網上都搵到既資訊,點解一開始會有期望
屌天氣咁真係唔返香港係解決唔到,唔係唔俾屌,無用囉
除非你話你可以屌到個天會唔落雪,咁麻煩屌多幾聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞