多倫多生活討論區 61

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
我講緊地鐵巴士vs地鐵巴士喎
肉碎好多整法,煲湯、整肉餅/肉丸、炒粉絲,其實無咁易悶
我一個人都係咁食,用密實袋分好,聽日食既就放下格,未食就放冰格
肉碎好在冰完再解凍都唔會大影響
睇你用咩餐廳比較
如果一般低價餐廳就香港平好多
但中高價餐廳好似呢邊平啲

同埋一般groceries呢邊都平香港一截(FreshCo/food basic對比百佳惠康)
點解你地個冰架好似好大咁
我果個勁細放小小野就爆
啲人話呢邊菜貴
其實肉都係 呢邊好少食萬年急凍肉
同埋有可能Stream A B得 都無乜喺香港返工,見到有D呻既職場問題其實香港根本更加嚴重,但係就當左係加拿大既特有問題
同問,我個冰格長期都放咗急凍麥樂雞,薯條,薯餅,蔬菜,雪糕,已經差唔多無晒位
唔會有咩空間攞d冰鮮肉去急凍
我都係差不多,急凍魚,急凍雞,點心,火腿,腸仔,鳥冬,煲湯骨,仲有豬牛雞都有d,都冇晒位再放3kg肉碎入去
真 其實職場同識朋友呢啲係偏向際遇問題多啲 喺香港一樣有閪老細 一樣有識fd好攻利主義嘅人
只不過嚟到新地方無人無物 一定會放大咗呢啲事
試下畀自己多啲空間 慢慢嘗試適應 真係唔得嘅咪返香港休息下囉 唔洗理某啲人話對唔對得住手joke嗰啲說話 最緊要搵到條你想行嘅路
因為我無急凍麥樂雞,薯條,薯餅,雪糕囉
我都係用緊香港size雪櫃咋,同埋我每次都係一款肉
你都咁多野食就唔駛再買肉碎啦
可惜未有車,唔係就將佢當係常駐補給點
you should file a 2022 tax returns. did you have world wide income after you entered Canada and do you have any assets outside Canada?
用返啲左膠term
Systematic discrimination
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞