Nikon 討論/貼圖區 (22) Z6iii/Z8幾時出?

1000 回覆
3 Like 3 Dislike
有 同z9一樣
其實呢個問題你自己本身已經有答案㗎啦

如果本身34000嘅價錢 對比z9/a1/r3 咁我會話抵
始終內陸raw 連拍 追焦 都全方位好過z72 拍得住旗艦

就算同z72差18000 講緊性能係好大差距 其實都值

依家大家成日話z8貴 係因為z8 hk msrp比國行貴好多啫
值唔值呢啲好個人
你用得著個差距咪值
不過咁問得其實都代表佢唔係真係咁需要
你啱你啱
用得着嘅已經落咗訂啦
想問保養係咪唔駛keep盒 淨係keep單同登記保養就ok?
Z 1.4x teleconverter 終於返貨,等到頸到長
岩岩入手左z7

唔該晒分享af setting果位手足
用支z70200 等暗龍70180
點解?
打少左個字 用住支z70200先

好重 出左70-180 唔太貴一定換
幾錢入手?好奇問下點解唔入II?
日本nikon官網 228000yen送xqd 120gb+6000yen 優惠卷(買電),3年保

其實有部a7iv並且係影人,本身係呢個筆直左右,咁岩見到nikon咁既價就冇理由唔買
想問下支知唔知支70-180 會唔會支援用TC 1.4/2 ?
諗緊70-200 (要畫質) 定等下70-180(要輕身)
用緊Z7 影下風景相咁...
一定用唔到1.4 2
暗龍果支本身就用唔到
如果6/7系列都再更新加返果啲鳥/飛機/車對焦咁就真係超佛心
一代應該玩完了
話晒都5年機仔 就算肯下放 hw都未必食到
Z8發覺Ai對焦好似唔係好對到汽車,用Auto定係轉做汽車都一樣

另外如果只係認一個類別,例如飛機,就唔好用自動AI
Z6/7得一粒Expeed6,你見Z6/7II加到兩粒就知樽頸係響CPU度
DX 24mm f1.7出左,估佢唔到
依支要買嚟玩吓了
幾吸引!

無神神公佈

70-180 快啲啦
好似傳緊usd280
係嘅話真係zfc鏡頭蓋
係呢個價我入支插z72
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞