Nikon 討論/貼圖區 (22) Z6iii/Z8幾時出?

1000 回覆
3 Like 3 Dislike
z8日日都有人吹就快出
我等緊z8出,之後買減左價既Z7-2
如果z7ii有z9果隻反Mon
就唔洗等z8
好似iPhone乜嘢屏幕下指紋咁樣

吹咗咁多年都仲係得個吹字

真係吹到利物浦奪冠,都仲會繼續吹落去
sigma咪有支105
想問下z6可唔可以用個type c 直接output raw落iPad ?
35 .8 質素點都好過40 f2, 不過40真係好輕好細
利申 有40 se and 85.8z

其實用舊鏡都冇乜野,唔聞相的話
我都有支105 2.5 仲用緊

等緊佢出105 f2 z 就賣左支85
比起光學質素
構圖先決同model先決更加重要
認真睇多次,啲內容似賣眼鏡多啲
留名等出訓機
香港邊度買水貨鏡好?
各位巴打邊度買鏡收消費劵又唔係官方價,想入多枝鏡
大家覺得nikon黎緊會唔會出返支Z鏡既200mm f2?
想買支遠距離超大光圈鏡

而家用緊Z9, 但要買ftz adaptor 用F鏡支200mm f2
希望會出呢支Z鏡
我用緊 Z6_2 加 FTZ2 再上 282
支282 對焦速度同我用D4嘅時候差不多,甚至乎更快
所以可以放心入 FTZ 用 282
新手入門 睇中z50 好似今年出第二代 但諗住嚟緊旅行用 依家入手係咪不智
依家入手一係z30
一係二手z6ii啦二入出入當租機
睇你筆直同要求有幾高
Z50啲Spec只係啲基本嘢
但唔差嘅
如果等新機可能係要等2-3個月
視乎你急唔急用
多謝ching回答 暫時糾結z50定z30 想知兩部影相質素一樣? 同埋有觀景窗喺太陽下大唔大幫助? 最後見z30充電較方便 大家會唔會因為咁買少/帶少粒電?

對唔住 問題多
咁你可以揀zfc 有evf又有typec叉
不過手感冇咁好一定要加個grip
支 Z DX 12-28mm PZ VR
發報左
想佢快d 出z50 反mon 版

唔知今個夏季有無新機發佈
Z30 EVF版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞