Nikon 討論/貼圖區 (22) Z6iii/Z8幾時出?

1000 回覆
3 Like 3 Dislike
支持
如果金錢允許嘅話可以買多支定焦玩下 夜晚都可以handheld
而家日本買機z6ii,z7ii係咪同香港都差唔多價?好似唔係話特別抵
日本加咗價,我覺得相機鏡頭應該香港係最平。
正路而家唔會有產能問題啦
Z8 同Z9 D餡都基本上一樣,係睇佢放入邊個body姐
一黎重 二黎應該用唔著z8個對焦同連拍
我主要都係旅行影下人同景用 Z7ii對我黎講都好夠用
上毒氣室最好
我都想入 7ii 但下年唔知會唔會出7iii
你用緊咩機?
似下年出 不過我想今年黎緊個啲旅行有新機用
而家有咩岩用嘅機就買 同埋有trade in價 到新機出真係想換放番出去都唔會蝕好多
用緊a7iii+龍記28-75g2 28-200
轉會7ii會唔會好傻仔?有冇鏡可以代替到呢2支
影開人同旅行景
兩枝鏡焦段完全overlap左?
28-75 有枝nikon暗龍
28-200 嘅話 nikon有枝24-200
有啲咩誘因令到你想升級先?

旅行鏡一流

Nikon Z7II
Nikon NIKKOR Z 24-120mm f/4 S
珍,帶埋支35.8 夜晚室內就搞掂
要平要輕 40/2都唔錯
我依家仲5050緊好唔好24200換24120
有冇師兄可以比下有關對焦既意見?

用緊z7,影小朋友有點吃力。上z9就size太大,z8/9同z7既追焦分別有幾大?

即係如果3-4歲小朋友跑緊,10張追到幾多張到?
分別好大 就算z62 z72 都快過z7
快過就一定,但差距幾大?
因為網上睇人試z9,對人眼,係快但都飄飄地咁。
其實z62就算行路速度都間唔中甩甩地咁
想問下z7ii 買行定水好d?
水16k多d就有
行嘅話邊度買會抵d?
見豐澤個價都好貴下
暫時z8仲快過z9
我之前用z9影個女田徑 基本上係95%中
希望有z9嘅巴打可以幫我解答下
用副電會唔會限制唔可以拍prores hq/h265?
唔會
我同你一樣 如果出7iii就會買6ii用住先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞