[月經] iOS集中討論區 (20) iOS 11 beta仍然倒水中

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我想問吓如果我而家買咗MacBook Air,佢幾個月後出新野,我係咪可以加錢換?

你邊度聽番黎?

係加多一部新機錢換新
想問下 想升Public Beta 3 果時彈左句 "Software Update Failed"可以點解決?
用緊iPad Air 2 iOS10.3.2

ipsw 直上就ok啦.

即係我profile有Public Beta
再係網上搵個ipsw係iTunes update都可以?

可以咁做

WARNING : 唔識用就唔好用

想問個網係 Developer Beta 4
但係我只係Public Beta 應該係PB3
邊度有個ipsw?
我想問吓如果我而家買咗MacBook Air,佢幾個月後出新野,我係咪可以加錢換?

你邊度聽番黎?

係加多一部新機錢換新

大概每年幾月會出新款?
想問下 想升Public Beta 3 果時彈左句 "Software Update Failed"可以點解決?

可以咁做

邊度有個ipsw?

As always , Db4 = pb3.

可以咁做

邊度有個ipsw?

As always , Db4 = pb3.

Oh.. 原來係咁~ Thank you!
有無人知10.5 lte 64gb
Trade in 價大概幾多?去唔去到五千
依家beta直落10.3.3會唔會撞apps
有無人知10.5 lte 64gb
Trade in 價大概幾多?去唔去到五千

新淨既應該有
有冇人上左iOS 11之後個airplay mirroring 搵唔到個device ?
6s升完11都幾好用

冇人敢試啦

冇人敢試啦

就算有iOS10嘅backup
個backup都已經太舊
https://www.newmobilelife.com/2017/07/27/earpods-airpods-jony-ive-star-wars-stormtrooper/

蘋果獨特的耳機設計靈感哪裡來?Jony Ive 說來自「Star Wars」

在 2012 年,蘋果所發表的 EarPods 首度亮相,此耳機特殊的外型以及更符合耳朵立體構造的設計在當時引發了關注,就連後來的 AirPods 也採用了相同的外形設計。然而,你是否好奇過蘋果對此耳機的設計靈感是哪裡來的呢?蘋果的首席設計師 Jony Ive 最近在接受華爾街日報訪問時就提到「當他在設計蘋果的耳機時,心中想得是原版的帝國風暴兵。」

帝國風暴兵在電影 Star Wars 系列當中可是非常具有代表性的,他們總身著一身白色裝甲,是隸屬於銀河帝國底下的軍事部隊。

但很有趣的是,在電影《Star Wars: 原力覺醒》當中,隸屬於第一軍團的帝國風暴兵,在裝甲外型上有重新設計過,而設計師 Michael Kaplan 就曾透露在設計時,他其實在想:「如果是蘋果的話會怎麼做?」最後也才誕生了這外型較為簡約的裝甲設計。

另外在電影中的主要反派角色「凱羅·忍」的光劍設計上,導演 J.J. Abrams 也是參考了 Jony Ive 的建議,讓該角色的光劍較為「粗糙且會噴出火花」。如此看來 Star Wars 和蘋果之間的關係或許比我們想像中的還要緊密呢!
https://www.newmobilelife.com/2017/07/27/earpods-airpods-jony-ive-star-wars-stormtrooper/

蘋果獨特的耳機設計靈感哪裡來?Jony Ive 說來自「Star Wars」

在 2012 年,蘋果所發表的 EarPods 首度亮相,此耳機特殊的外型以及更符合耳朵立體構造的設計在當時引發了關注,就連後來的 AirPods 也採用了相同的外形設計。然而,你是否好奇過蘋果對此耳機的設計靈感是哪裡來的呢?蘋果的首席設計師 Jony Ive 最近在接受華爾街日報訪問時就提到「當他在設計蘋果的耳機時,心中想得是原版的帝國風暴兵。」

帝國風暴兵在電影 Star Wars 系列當中可是非常具有代表性的,他們總身著一身白色裝甲,是隸屬於銀河帝國底下的軍事部隊。

但很有趣的是,在電影《Star Wars: 原力覺醒》當中,隸屬於第一軍團的帝國風暴兵,在裝甲外型上有重新設計過,而設計師 Michael Kaplan 就曾透露在設計時,他其實在想:「如果是蘋果的話會怎麼做?」最後也才誕生了這外型較為簡約的裝甲設計。

另外在電影中的主要反派角色「凱羅·忍」的光劍設計上,導演 J.J. Abrams 也是參考了 Jony Ive 的建議,讓該角色的光劍較為「粗糙且會噴出火花」。如此看來 Star Wars 和蘋果之間的關係或許比我們想像中的還要緊密呢!

幾時出黑武士版本
10.3.3加Linkg真係超級無敵咁倒水食電 十分鐘96%倒到90%仲要已經開緊low power mode
10.3.3加Lihkg真係超級無敵咁倒水食電 十分鐘96%倒到90%仲要已經開緊low power mode
iPad 有無apps係用黎買書睇?

冇人敢試啦

就算有iOS10嘅backup
個backup都已經太舊

姐係無得落翻了
https://www.macrumors.com/2017/07/27/apple-removes-ipod-nano-ipod-shuffle/

Ipod nano, shuffle 終於byebye

下個會唔會係iPod touch

有冇人用過macbook i5? 實際用到幾耐?
https://www.macrumors.com/2017/07/27/apple-removes-ipod-nano-ipod-shuffle/

有冇人用過macbook i5? 實際用到幾耐?

咦 呢個價512GB 我有d性趣

Apple咁hea iPod法
iPod 都係收檔居多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞