(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區197新手問嘢睇#1

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
遲啲漢堡會唔會同加拿大埋同狼人絕埋交
佢最on9 係唔貼source
見佢哋一齊開咗個page 分分鐘做做下反面
健身界嚟講,只係遲早發生嘅事
依家都未出事,主要係冇乜錢銀上嘅交流,如果一齊攪生意一定炒大鑊
似下次sb 爆鑊,如果仲搞得成
點解有啲似當年既Bomba
明明有得做大個餅 好成功
結果最後有人鐘意 扮大佬 或者因財失義
最後引致失敗
想知+1
burger咪鐘意扮大佬果個但最冇料係佢

最叻係做旁白機器,讀research paper操野佢識閪
KOF 冇得同bomba 比
Bomba 真係有實力當時算係YouTube 一哥

而KOF 係冇實力最多係香港Gym 界YouTube 一哥
香港無人搞,無計
台灣個風氣好d
連登新手都有料過佢
Kof最大成功原因係佢開始嗰陣時真係冇對手
唔係講緊佢實力勁到冇對手,係literally 冇
所以好多健身一兩年就出嚟做都搵到食
點解有wnbf 唔玩
玩個burger 都玩得既叻嘈賽
佢由之前讀書差 考狗 到之後19年唔做 都付出好多努力既

你估啲research 對於佢黎講易睇? 要拍片 唔讀錯都好難
真係有做狗?
其實係咪因為之前做狗先唔出樣
佢以前唔係做加州咩
佢係做過 但19年肯定無再做 仲拍好多片 表明哂

同埋佢拍健身 開youtube 既時候已經無做好耐 佢淨係中六 七 之後做過一排
香港做fitness channel好難做得起, 正常做pt搵食好過
專心教堂嘅收益穩陣過嘥時間搞channel
除非你有女可以賣吓肉
到依家都無人知咩事
最右個個唔洗另轉面都知係好柒, 馬面單眼皮個種
咁多位師兄 我想問吓有關free weight 既問題 響格離po 都有問不過冇人答

小弟我玩左兩個月機之後開始做free weight
目前都係做下
barbell squat + incline dumbbell chest press
Barbell chest press呢幾款

我做啞鈴同bar果陣發現自己夠力推上去,但慢慢落嚟果陣搖得好勁 又係咁震,做唔到快上慢落….

咁樣搞到我次次做都好冇信心,做左個幾月都唔敢加重量 想問下穩定性可以點改善? 係咪慢慢做多啲就會好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞