(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區197新手問嘢睇#1

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
馬高司睇左醫生未
會啊
知道邊到弱咁加強佢
想請教下
今日摸摸個fd隻手臂發覺係好結實
但摸自己就發覺鬆泡泡
大家身型都差唔多
但點解會咁
因爲佢有跑步 你仲唔跟?
師兄可否講講邊7間 想知
比人摸緊係硬啦
ching 知唔知邊間見到有呀
有冇人試過去physio 做筋膜刀放鬆? 係咪D肌肉紋理會突出啲?
旺角朗豪坊
原來得6間
唔該 原來K11都係佢開
同亞士厘道分店爭客爭緊要
鬥到難分難解
佢有7間247,仲要唔係廢既247,好難避
師兄可否講講邊7間 想知
原來得6間
唔該 原來K11都係佢開
同亞士厘道分店爭客爭得好緊要
鬥到難分難解
全行都知佢k11蝕到仆街啦
開咁多間都要用247個名比人抽水?睇唔明
係都唔奇
因為有個唔太熟朋友曾經對24/7有興趣
前年問過總公司關於加盟條件同金額
傾完後即時打消念頭 問佢冇講太詳細
可能事先簽過保密協議 只係話條件太辣
計晒加盟費,器材,租金同人工 根本冇得做
唔好講計算回本期 獨立計 連每月收支平衡都難
因為要同附近分店競爭
吸到對方幾多會員 或者有幾多自己會員被吸走都冇數計
開太細間太少器材只會等死 太大間 交通方便既又重皮
佢話唔明點解仲有咁多人加入
呢D加盟式集團根本係吸血鬼黎係比有錢仔用少少錢扮下老細
呢d 健身室無得賺,搞手只求打個和,大家開開心心操下肌
不過好難得暫時未有一間分店做唔住而執笠
就算經歷過去三年 停業過唔少日子
仍然齊齊整整 反而Gogi, FF, Vo2之類連續店就執晒
連Physical都cut唔少分店止血
全行都知佢k11蝕到仆街啦
係都唔奇
因為有個唔太熟朋友曾經對24/7有興趣
前年問過總公司關於加盟條件同金額
傾完後即時打消念頭 問佢冇講太詳細
可能事先簽過保密協議 只係話條件太辣
計晒加盟費,器材,租金同人工 根本冇得做
唔好講計算回本期 獨立計 連每月收支平衡都難
因為要同附近分店競爭
吸到對方幾多會員 或者有幾多自己會員被吸走都冇數計
開太細間太少器材只會等死 太大間 交通方便既又重皮
佢話唔明點解仲有咁多人加入
呢D加盟式集團根本係吸血鬼黎係比有錢仔用少少錢扮下老細
不過好難得暫時未有一間分店做唔住而執笠
就算經歷過去三年 停業過唔少日子
仍然齊齊整整 反而Gogi, FF, Vo2之類連店就執晒
連Physical都cut唔少分店止血
歐蛇2021年IG係咁屌global classic
2022年post咗200次比賽相
算唔算輸打贏要
依家邊度買on最平?
師兄舉開10~20% bw?
Dennis Tsang何嘗唔係 早兩年參加global classic bb唔入3甲
即晚於IG發炮屌到賽會反轉 又屌台下評判枉稱一代宗師
講到同賽會有不共戴天之仇咁嚴重
轉頭佢老頂消防賢同林文勝破冰 返去global classic做評判
兼帶隊hardrock team返去參賽 另外仲主辦global classic大專賽
佢身為隊員 又on99走返去
著起套馬騮衣 笑到烚熟狗頭咁
當初屌到global classic咁盡 就比小小骨氣 唔好痴埋去嘛
公道講句 post自己比賽狀態最好嘅相唔關邊個比賽事啦
佢又唔係係咁打飛機話自己global咩咩獎,佢都係aim張卡啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞