(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區197新手問嘢睇#1

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
哈恩有話過自己基因係比較好
其實睇幾%無咩用 只供參考
我見過人同你差唔多高 為咗修乾都要落到55K左右
驚乜尻啫 你cut完再lean bulk上去咪得
大H講得啱 你唔係唔努力 只係你嘅努力遠遠唔夠
48kg咁勁…
有冇師兄知邊度有現貨裝粉嘅鎖匙扣
你地點樣計到咁多
有冇即食雞肉推介
以前中學有試過crash diet
真係淨係見到肋骨㗎咋
但係人各有志 我冇得阻止你減落去嘅

首先係學胡師傅話齋 健身健心先
唔係我/我哋想你點 係你想點
相都冇張得幾個數字就比連登仔叫去減肥
唔想做非洲兒童咪唔好做囉
操大咗又咪係矮撚生仔正仆街
人哋點講都好 身體都係自己嘅 有個目標be a better version of yourself 就ok

不過你應該就連跑步都要多啲肌肉先
飲食方面可以去返maintenance 附近先 ie body recomposition
Keep bf<20%都ok
身體需要蛋白質,能量 同signal(metabolic stress, muscle damage, tension ie hypertrophic training)
當肌肉係屋
蛋白質=水泥鋼筋
能量=電
Signal =屋主
冇電有水泥冇話起唔到屋嘅 慢囉
多啲電又咪係咁用
Recomp個好處係易好多adhere
Keep住唔好太肥就ok
Training 要睇個人schedule同其他問題
不過呢個肌肉量點Train應該都會生肉
買個磅自己量,雖然肯定唔太準,但知個趨勢代表你做既訓練有冇用
60kg係最低標準,唔建議低過60kg
除非你想做非洲人

得60kg著衫已經好撚瘦
為咗腹肌搞到變非洲兒童其實好唔抵
求助

小妹由細到大腸胃都差

最近買左肌酸想試下boost下performance

今日第一日食

打算填充期食20g 5日,
每日分4次食

但食左兩次5g已經又痾又胃鼓脹

仲全日都冇乜胃口

各位ching有冇食開?
係咪會長期消化不良?
每日分更多次數
Brandflexer8
早餐我推薦麥當勞板燒雞腿扭扭粉

332 kcal 26g protein
38 Carbs 6.4 fat

食完夠你支撐到lunch gym

300大卡留左唔少空間比lunch同dinner編排飲食,而且比好多中式垃圾早餐要多protein
想問下斷gym半年點樣pick up 返
中間完全冇注意飲食 由71跌到60kg

應該每週一練 提高組數之後先變返一週兩練?
我都有去過 不過都好耐之前
遲啲再試下先
估唔到居然係M記扭扭粉塊薯餅好吸引,雖然我知唔食得
你右上角smm 幾多 我搵到張做占兩個月去度既
骨架, 但肉量堅料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞