[不漏洞奶] 峴港六日五夜尻Fing之旅

628 回覆
320 Like 4 Dislike
樓豬文筆的確妙

同意
樓豬文筆的確妙

無人睇
無人睇

夜媽媽呀,你慢慢打啦,會有人睇架
留名
Lm
LM
留名

LM

正評留名

寫得幾盞鬼
樓豬泡精可以留到第幾日
留名

啱啱去完河內
岩岩去完胡志明市,同樓主一樣網上申請再落地簽。

景點就無咩,食物都一般,但越南妹真係好正 邪骨無得輸

摩牙

前排hkexpress搞優惠都有諗過去芽莊,但最後都係決定留番筆錢去日本

摩牙

摩牙!
正評留名

寫得幾盞鬼
樓豬泡精可以留到第幾日

留到過世

前排hkexpress搞優惠都有諗過去芽莊,但最後都係決定留番筆錢去日本

400幾蚊來回峴港呀個排

400幾蚊來回峴港呀個排

冇辦法啦,冇咁多錢去咁多地方
續DAY1

上到房,其實都無咩特別,咪正正常常一間房咁囉
不過講起房,都有個小插曲。話說卜房個陣我係expedia卜極都卜唔撚到
咁我就叫少年A卜啦,諗住佢都大個仔可以搞掂
咁但係呢,佢卜完之後酒店sd左個confirmed email黎,係就係卜左雙人房,但係比我發現到佢條仆街竟然偷偷地卜左一張雙人床 ,雖然佢話要去越南破處姐,但點都估唔到佢既對象係我架 最後我當場悉穿佢既陰謀,email酒店叫佢轉番兩張床

兩張床,yeah!

沖涼房

安頓好細軟,夾好埋公數之後就出發去食好西了 我地出發前都睇過下d食評,就決定左係越南既第一餐就食一間叫waterfront restaurant既餐廳 因為聽講個到性價比都算高,而且坐樓上既話個景都幾靚

概念圖

真係望到個景都飽 之後我地就起行,事關間野都幾近間酒店,所以就慢慢行過去,順便認下周圍d路,咁就唔驚盪失路

其實真係幾近

行緊既途中,發覺越南d街好少街燈,所以夜晚行都真係有d黑,同埋馬路好撚多人揸電單車,重申一次係好撚多人揸,後尾知道係越南唔洗車牌都可以揸 而佢地唔係條條馬路都有紅綠燈,所以你想過馬路?無番好似我咁上下膽色係唔夠架 !事實上我第一日過馬路係驚到震都腳埋既

好彩最後都安全到達waterfront,但係太撚餓唔記得影相,去佢官網比圖大家

幾靚既門口

我地去到個陣,個waiter話如果想坐樓上要book 宜家只可以安排樓下比我地 我同自己講 坐樓上有靚景咁又點?你同少年A食咋!我真是個樂觀的小寶貝哦!

樓下個景

收拾好心情之後就叫野食,叫左個beef buger 一個spring roll combo同埋一碟泰式咖哩 係到講聲先,小弟影食物唔係一般既廢,加上我部手機係唔夠光既情況下仲廢撚過吳亦凡d freestyle 係到比個心理準備大家先

好撚大舊肉

官網搵既 調劑下

識我都知我出名劣食黎既 連登仔口中狗也不屌既譚仔 係我眼中係人間美食 第一次食個陣仲差d好食到喊出黎 咁講番間野 春卷最有驚喜 其他都不過不失啦 可能咩都有得食既香港竉壞左我既味蕾 但係間野真係幾平 埋單都只係610k 即係每人100蚊多d咋

好平

埋單個陣突然聽到出邊d人歡呼,仲好似幾熱鬧咁,究竟發生咩事呢!!?
好撚好笑

摩牙

摩牙!

摩牙
留名十卜
留名十卜

上年峴港渣電單車撞過車留名
上年峴港渣電單車撞過車留名

巴打你係上面過得幾好嗎
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞