[不漏洞奶] 峴港六日五夜尻Fing之旅

628 回覆
320 Like 4 Dislike
等緊 J post
衣幾日都有野搞 所以晏就唔得閒
搞到夜晚先更到
但係聽日開始回復真毒本性 應該會出多d
lm support
Bom Bom呢?
Bom Bom 呢
再推
宜家出
宜家出

快d啦衰仔!
屌,live左
續DAY3

上回講到我地到左美山,咁同個司機約好左個回程時間就入去了 不得不說既係,由於我地去到係十一點令十二點左右,個天係曬撚到仆街既,無記錯個日好似係36度,痴撚線

其實出邊都有唔少美山tour可以報,但由於個d tour一黎要晨咁早起身集合,二黎我聽朋友講有d導遊好似趕收工咁,一撚嘴講完d history就話要走,無咩自由時間影相,所以我都係不了

係門口行前少少,就會有一個室內博物館,我衣d廢青緊係拿拿林入去避暑啦屌
館入邊會介紹番美山既歷史,大概就係話美山係占婆族遺留落黎既印度教遺跡,早於公元4世紀已經係到 但係因為由於越戰既關係,由本身70幾座遺跡炸到得番20座

too long didnt read

唔知咩碑

咁個館都好細,行左個圈就要出番去同陽光玩遊戲!媽,好熱呀

我站在橋上曬太陽

好彩過完條橋就有shuttle bus搭,如果唔係真係未見遺跡先見人乾。

d風吹埋黎好涼爽

搭左5分鐘左右就落車,正式進入遺跡範圍 由下圖可以見到B C D區係最大既,咁我地就由左至右兜一個圈行

之後其實都無咩好講,衣d遺,衣d跡雖然講唔出咩大道理,但係影相幾靚既 而且美山有小吳哥窟之稱,所以都係立即去圖!

過左小溪就到B C D區

跟住個d就係B C D區影既相,我覺得係最靚既

無耐性既人係唔會影到全景

忍一時風平浪靜

退一步海闊天空

唔小心幫鬼妹影左風格圖 我自己都有影,嘻

好天真係去邊都靚,但代價就係我d汗把把聲咁樣流 連底褲都濕撚埋,feel到一除個下會勁臭 所以都係頂唔順,拿拿聲屌番枝肥仔水先

暴曬左個幾鐘下,都兜左美山一圈,之後就出番去個靚仔司機車我地去會安了

最後大直路

rambo

出番去會合司機,又要坐粒幾鐘車去會安了
支持
9月尾我都自己去峴港
支持
9月尾我都自己去峴港

自己去都無問題
支持
9月尾我都自己去峴港

自己去都無問題

同我去!
支持
9月尾我都自己去峴港

自己去都無問題

同我去!

你係...??
不能不推.加速
Bom bom 呀
續DAY3

係美山去會安既車程中,我係訓足全程既 。結果一醒,就到左會安了。而我係峴港住間店係會安都有分店,所以我地會係個到落車,而個到酒店既職員都好熱心,係咁同我地介紹會安有d咩玩,又比左杯水同凍毛巾比我地涼下,講真係有d感動 。好可惜,個職員唔靚所以得唔到我既歡心

請大家評評分

坦白講,我對會安既印象麻麻,因為太商業化,而我自己係個到都有d唔愉快既經歷,遲下會講到。而好多人都會問,究竟入會安古城洗唔洗收錢呢?而個酒店職員就話要比錢入場既,但我係到同大家講,係唔撚洗比既

雖然佢係幾個入口都會有人叫你買飛入場,但以我所見落單既通一色都係遊客,感覺有d劏遊客既feel,而其實有好多巷仔可以入去個內城到而係無人收錢既所以 所以根本成件事係個大騙案!我地要反抗,去對付衣個呃神騙鬼既會安!轉頭番黎,為你呈獻會安古城衝關全攻略!

門口

少年A: 老告,前方三條分岔路,如何是好?
我立馬分析形勢,只見中路一大兵力駐守,萬一不幸落網,只會被敵人生吞活剝。我再瞥向對岸河畔,雖然入口只得一個,但兵力薄弱,相信可以利用人海戰街混水摸魚。戰術在腦海擬定,現在是執行之際!
我:我們走!

現實係,個陣好似三點幾,心水清既巴打都知我地係未撚食野,所以係好鬼肚餓。於是我地係去左食野先再諗點入城...

彼岸

好攰好熱

其實會安衣d旅遊區唔會搵唔到野食 咁我地就是尻但入左一間餐廳。但係仆你個街,點都估唔到求其揀既餐廳都要呃我地... 我現在宣佈,會安城大行動(HoiAn),正式啟動!

野食正常

不過食物唔係重點,因為其實都唔好食 重點係找錢個陣,佢應該要找番300k,但佢竟然夠膽心找30k比我地 仆街你都知vnd有幾撚大面值,我個時都無為意,唔係少年a對屎眼鷹眼,真係又差d比佢昆撚左 之後我地即刻屌佢屌到找番岩比我地 可能你會話人地可能一時找錯,但憑我既直覺同埋常識都幾肯定佢係有心昆,當地人點會唔識分呀

經過衣件事真係對會安無咩好感 下次去峴港真係未必去會安

下part講我地點樣突破盲點,好似agent 47咁潛入古城
應該唔關會安事...可能有某部份越南人就係咁仆街呢
應該唔關會安事...可能有某部份越南人就係咁仆街呢

我係峴港遇既人都好nice
成個對比出哂黎
仲有冇
朋友A買安全套做乜?
仲有冇

聽日起碼4篇 走數仆街死
朋友A買安全套做乜?

佢話要拎去破處喎
朋友A買安全套做乜?

佢話要拎去破處喎

留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞