[不漏洞奶] 峴港六日五夜尻Fing之旅

628 回覆
320 Like 4 Dislike
越南既女仔真係好得!

月巴蟲
細細個開始已經睇你d遊

講咩呀你
留名睇Emma包膠
加速

睇緊電視
留明

樓主帶美金去換定香港換vnd
樓主帶美金去換定香港換vnd

帶美金呀 因為個到office好似淨係收usd
留名9月去, 樓主有無租電單車?
留名9月去, 樓主有無租電單車?

無呀 我唔敢係越南既馬路揸
不過我諗下次去會玩下
加油
文呢
加速
快d啦
留名
岩岩去完胡志明市,同樓主一樣網上申請再落地簽。

景點就無咩,食物都一般,但越南妹真係好正 邪骨無得輸
岩岩去完胡志明市,同樓主一樣網上申請再落地簽。

景點就無咩,食物都一般,但越南妹真係好正 邪骨無得輸

唔準教壞樓主呀!
八月都好 樓主會唔會去美山?
八月都去 樓主會唔會去美山?
八月都好 樓主會唔會去美山?

有去 好靚
越南妹呢?
續DAY1

等嗌名個陣都無咩野做 個機場太撚細了,想行下都得
話說我建議大家都唱定美金去好d 因為如果你係網上簽證既話,你係要再比usd 25 蚊既,而且出到去買上網卡都係比美金,重點係係峴港用美金兌越南盾兌率都幾好架

而且如果大家唔記得帶相既話,其實個到係會有專人幫你影 ,不過就貴少少啦

綠衫個位人兄就係影相專人 都有幾條友等緊影

我係越南時間大概1730落機既,等左大概九個字左右,終於聽到office個姐姐大叫 告一段落~~ (無錯,佢地整好係會大叫你全名的) 之後就去拎passport比錢走人! 越南妹I am coming!!!!

一過完個西面職員關,就去買上網卡,事前無搵過邊間好,見到邊到最多人就去左買了 好似7 usd一張,夠用我成個trip了 一出機場既左手邊就有幾間銀行唱錢了

去左衣間唱左250美金,兌率大概1 hkd: 2909 vnd

好撚多錢呀

唱完錢就出發去酒店,去之前都有睇巴打介紹grab衣個app,但唔知係咪小弟黑氣纏身,成個trip都無成功用過grab截的士 而同我去個朋友(下稱少年A)又無down,所以我地就做左今個trip的第一條水魚了 我地一人比左5蚊美金比幫我地call的士個條友,個陣覺得每人都係三十幾蚊姐,都ok啦,而最後個日我地由酒店搭番去機場,用左30k vnd,即係10蚊港紙咋屌你老味 比佢食左我地7倍價呀 之後我嬲撚到仆街,咪死死氣上機番香港雙失囉 (題外話 有無人想包起我 我識自己柯屎柯尿的 汪汪 )

去緊酒店

係搭的士既途中,望出去已經可以見到好多越南囡囡 ,一身背心短褲配襯佢地天然既白色肌膚,真係睇成見都扯扯地,再細心留意下,嘩屌你老味,一對渾然天成既雙峰若隱若現 ,好似係到講緊揸我啦揸我啦咁,叫我如何忍受! 真係差d奉上我既第一泡精比的士司機大哥

成程車就係我既幻想之中渡過,話咁快就到左我地間酒店,Orange Hotel啦 由於我唔係gay,唔撚想同少年a住海景酒店之後共赴巫山,所以就選擇衣間係trip advisor評價唔錯既酒店 而事實上衣間都係幾唔錯既

等上房個陣有茶飲
加油

多謝你
留名

樓豬文筆的確妙
加速~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞