[不漏洞奶] 峴港六日五夜尻Fing之旅

628 回覆
320 Like 4 Dislike
好正呀
已正評
有冇巴絲去過河內
嚟緊會去幾日 想問下推介去沙霸sapa定下龍灣
同埋河內有咩好食餐廳
追過之前啲post發現去胡志明市同硯港較多 好少post講河內
續DAY5

咁番到去酒店即刻換番岩岩件dry fit就去沙灘啦,照舊都係搭的士 搭車過去都係10分鐘到,個司機好好人,臨落車個陣佢可能見到我d手手腳腳有d敏感(小弟患有永不會痊癒既濕疹 ),就同我講 maybe the sea water will make your skin better!我聽完差d喊左出黎 ,同佢講左thank you就落左車。而由於我太感動,我一路行一路回頭都同揮手,佢又係架車到笑住同我揮手,我覺得好撚warm

陽光與海灘

水清沙幼

婆娑樹影

bitchbeach真多水

我地到個陣兩點幾,太陽都幾撚猛,所以醒目如我緊係一撚早就搽左防曬廢事曬親 而少年a曾經叫我幫佢搽背脊,本身諗住屌佢老母,但見佢琴日咁撚可憐就忍住道氣幫佢搽

而個到係有locker既,而且仲會有沙灘椅出租,所以你見到成排沙灘椅既話就會搵到locker,所以唔係住海灘附近既你地就唔洗驚d野無位放 由於見到個beach實在太有衝動立即下海,所以相都無咩點影就出左去獻身
溫馨提示,想昅女既咁多位四點打後先好黎,而我目測大多數local都係著三點式(無圖),所以其實個日下就雖然好hea都實際上好忙

係個到hea到六點幾,就沖身換衫走人食海鮮!出發前我問過酒店d姐姐,佢地介紹左一間都多local同遊客既海鮮大排檔比我,叫做Quan Be Man
一去到坐低佢就叫你mark低個枱號,個哥哥仲做哂手勢叫我影低佢,我初頭都唔知做咩事,係到話ok ok就算。之後出到去,嘩好鬼正,一大堆新鮮既海鮮擺係到,我唔撚食盡佢我仲係人黎?

好多人

價錢 利申無睇

佢就咁計既,佢個價就係以1kg咁計,例如1kg臭西10蚊,咁你撈左0.2kg咪比2蚊囉

企左係到

唔知咩黎

但係由於小弟係港孩一個,食親d海鮮都係煮好哂既樣,鬼知佢地仲在生個時係咩樣咩 於是我發動subway技能,勾引左個職員番黎之後開住google番黎既海鮮圖指住同佢講this this this,佢就幫我地撈哂我地想食既野。之後再同佢講番我地個枱號就可以等食!

我地叫左碟炒蟹,炒螺,炒蜆同埋bbq既蝦同扇貝,仲有炸魷魚(屌最後佢炒左比我 ) 仲追加左碟蒜蓉炒通菜 當然仲要嗌啤酒啦

想食炸多d

其實佢樣樣食材我都覺得幾正,咬落口都feel到佢地死前都有比左好多掙扎 不過我發現炒個幾味個醬都係差唔多,都係個隻酸辣醬,唔係話唔好食但係唔想樣樣都係咁既味囉 總結: 今晚一定好撚痕

這麼近那麼遠

最後比錢係131萬,個10萬係加工費

食完就番左酒店了 咁其實我每日個行程都包括同酒店前檯d姐姐吹水既,而佢個張前檯就zip左好多張個到d住客寫既comment係到,但比我發現到個到除左英文韓文日文同殘體字之外,係無繁體中文既,咁我就叫佢比張紙我又寫 等我幫港出聲

最後張紙係比我親手zip左去最顯眼既位

blur左少年a寫個d on9 comment

btw我同佢講我係香港讀art既,仲話個professor好中意我個隻公仔,黎緊9月會有個展覽展出,你估佢信唔信?
好正呀

已正評
有冇巴絲去過河內
嚟緊會去幾日 想問下推介去沙霸sapa定下龍灣
同埋河內有咩好食餐廳
追過之前啲post發現去胡志明市同硯港較多 好少post講河內

希望有人幫到你
估唔到突破200正評
真係多謝咁多位同小弟既厚愛
而故事都去到最後一日啦
聽日就會完啦
見到

三點式(無圖)

我個樣係
見到

三點式(無圖)

我個樣係

係沙灘影實在太猖狂
睇你篇野
先令我想去蜆港
如果胡志明市似唔似你呢到?
有個朋友聊我去 考慮當中
未放大睇之前睇左做 精子酒店
睇你篇野
先令我想去蜆港

快去

除左無左個沙灘我諗其他都一樣掛

又幾似

原來唔係
我無放大睇,以為樓主玩野真係寫精子酒店

HCMC現代化啲
有全越南第一間M記
同有越戰野睇
Btw小心比人昆錢

原來唔係
我無放大睇,以為樓主玩野真係寫精子酒店

橘子呀

HCMC現代化啲
有全越南第一間M記
同有越戰野睇
Btw小心比人昆錢

唔該晒巴打 如果對戰爭嘢唔太有興趣
整體嚟講值唔值得去?

HCMC現代化啲
有全越南第一間M記
同有越戰野睇
Btw小心比人昆錢

唔該晒巴打 如果對戰爭嘢唔太有興趣
整體嚟講值唔值得去?

我唔係自由行冇乜點去玩
如果去HEA下食下野飲下咖啡影下相都OK
最緊要係同一班FD去啊媽
你棵菜...
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞