[不漏洞奶] 峴港六日五夜尻Fing之旅

628 回覆
320 Like 4 Dislike
有感覺樓豬真人幾正
呀屌 live咗
仲有冇

聽日起碼4篇 走數仆街死

留名數住
我都plan 會去會安古城+占婆島浮潛
續DAY3

上回講到我地成功智破會安黑店,會安城大行動取得階段性勝利,但係革命尚未成功,我地都係要繼續努力既。

仆街黑店(夜晚先記得要影低警世)

咁首先講講地理位置先,目測陸路主要入口就只得一條橋,而佢係個到放置左一個收費亭,雖然係咁,但我見個到條友無咩戰意,唔會主動叫人買飛的 除此之外,我仲發現到佢個亭有設計性既缺憾,造就日後我地大行動既成功。個缺憾就係個個亭淨係得一邊有窗,即係話佢仲有三邊既盲眼位,只要加以利用就能輕鬆潛入

概念圖

就係咁,終於開始行會安了 其實坦白講會安都真係幾古色古香既,而且入夜後d燈籠都幾靚 不過入邊既鋪頭都係大同小異,不外乎都係賣下民族風既飾物,長衫,postcard,燈籠同埋咖啡豆等等 (而我係衣到買左postcard同埋一個偽文青布袋 )。而係入邊有得租番架人力車玩下,感受下古時皇帝出巡萬人之上既優越感

係咪好靚

橋上風景

車隊

佢好勁 d畫都好靚 不過我粗人黎,唔識欣賞

街景

衣到好靚 (最左個隻豬破壞哂個意景 )

衣個咩野黎

有無福健鄉下既巴絲入去圍爐呀

一睇就知係韓妹

之後入左間鋪到睇下,發現到個到有個職員都幾pure,又係著住傳統既長衫,身材都唔錯 (越南妹係普遍都大波,但個樣就真係有靚有柒)當我讚佢幾靚既時候,佢勁怕醜咁講左聲thank you 聽到好想繼續調戲佢 但係睇番我過去既經歷,都唔難猜測到仲有一個肥妹職員 ,不過當我問佢可唔可以影張相既時候,佢竟然有自知之明咁打算幫我揸機 見佢心地咁善良,就決定批準佢同我一齊影

真人靚d架
有感覺樓豬真人幾正

好正架
我都plan 會去會安古城+占婆島浮潛

占婆島好鬼遠
有感覺樓豬真人幾正

唔正的
續DAY3

古城入邊都幾多人影婚紗相,起碼見到3pair 仲比我見到有人係邊到拍mv添

衣間野幾靚

新娘一定熱到仆街,個陣3x度

閃夠未

咁係個到都有好多人係街賣玩具,最多人賣既係一隻紙做既雀,佢可以好似好飛機咁放,咁一放左佢就會係個天到飛幾秒,而佢又好似真係一隻雀咁會拍翼 最神奇係佢好似識自動導航咁,最後會飛番去你到(即係好似回力鏢咁 ),我覺得幾得意,不過無買

抵啦卡左上去

我地係到拍mv!拍mv!https://www.youtube.com/watch?v=5-pyvkR4Fbg

坦白講,都幾柒下

之後我地過番河繼續行 順帶一提,個到會有d嬸嬸叫你下海,當然係要錢架啦

圖中兩名賤婦甘心下海

衣到好多攤擋

而比我係到搵到炒雪糕 之前上網睇到已經覺得幾得意好想試(好似係東南亞地方先有 ),終於比我係會安見到 叩左個綠荼味,好似都係1蚊港紙

兄弟合作炒雪糕

初嘗炒雪糕,感覺唔差

行到盡頭有個海

韓妹與海

行左陣,發覺會安都幾多雞 仲要隻隻都係走肥,個屎忽仲要幾挺 唔怪得咁多狗公吼住哂啦

有圖

行到咁上下,就諗住搵野食,不過都係主要想坐低休息下等天黑睇燈籠 臨走都比我見到情侶影相

佢地好襯 似係日本人
仲有兩篇
仆街上邊打錯 炒雪糕應該係1x蚊唔係1蚊
LM
加速
仆你個街,真係有雞
仆你個街,真係有雞

樓豬唔識講大話
仆你個街,真係有雞

樓豬唔識講大話

樓豬成日明張目膽咁影尻啲女,真係人高藝膽大,在下折服
續DAY3

因為我地成三點幾先食完野,所以其實唔係咁餓,純粹想搵地方hea到完全入黑 咁我地就入左間叫cocobox既鋪頭,係一間裝修得幾休閒既cafe黎
由於無影到相,所以上網搵比大家

門口

好chill (係咪咁用)

其實幾平

雖然去cafe嗌啤酒好似好on9,但唔好意思,我就係咁on9,吹咩

幾好飲

tuna twist sandwich

就係咁係間cafe入邊柒左陣之後,出面個天終於都黑過呀嬌,終於等到d燈籠著啦

好多人影相

好靚呀

係越南見過最靚既囡囡

繼炒雪糕之後,我最想食就係越南既法包 而又比我係到見到 睇親d遊記都話法包求其一間都好食,而我係到宣佈係真既 我叫左個豬肉+煙肉餡既包,盛惠港幣十幾蚊,見佢將d餡左夾夾右夾夾咁塞落個包到,最後再落d疑似蛋黃醬再加越南式既辣醬係個包面到,睇撚到我慾火焚食 ,勁想即刻大大啖就咬落去!

有好多餡揀

佢話咁快就整完,我d口水都流到就黎浸撚死人 一咬,嘩 好好味呀!!!

如果話法包係一段戀愛,咁佢一定有一段驚天地泣鬼神既故意,豬肉同煙肉就係你同我,平平無奇既我地走埋一齊,靠既就係蛋黃醬同越南辣醬。如果一段關係只有一種味道,你好快就會厭。相反,佢地兩隻醬各有特色,一甜一辣相互輝映下產生出更多味道,令到段關係更加可口。除此之外,濕潤既餡料進入乾身既包皮,咬落去既就係層次,包身亦吸收左醬汁既鮮,所以成個法包就係bravo!如果大家有睇日式面包王,入邊個小丑因為食左東和馬既日本面包22號後,竟然好食到令佢生鰓變成魚人,咁如果我話我食左衣個法包令到我變成一個看破紅塵既愛情專家,都唔係好過份姐?
法包,多謝你,令我明白到什麼叫做愛。

好好食

話咁快就九點幾,又係時候講拜拜。沿住條河出番去,見到好多唔同既遊戲攤位

會安2017

又係雞

拋圈圈

好肉緊

路面情況

會合番個司機,搭多30分鐘就番到酒店啦 今日行左成日真係好鬼攰 決定聽日唔食早餐了

宵夜唔可以唔食

聽日行程相對輕鬆,晏就只係去五行山,跟住就去做spa啦 由於我未做過spa,所以都幾蝦碌 請繼續支持小弟
仆你個街,真係有雞

樓豬唔識講大話

樓豬成日明張目膽咁影尻啲女,真係人高藝膽大,在下折服

你係咪想打藝高人膽大,定係想串尻我矮
輕鬆出左三篇

唔記得po我買個d post card
破左處味
破左處味

就到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞