[不漏洞奶] 峴港六日五夜尻Fing之旅

628 回覆
320 Like 4 Dislike
6月1x日,當gpa係明目張膽之下係我面前祼跑,我就知道我要準備入社大了
為左逃避現實,除左捐番落老母個西lone到,我淨係諗到去番個旅行當安慰自己
但係一個學生哥,去得邊到姐??? 哪有錢咩,我夠想去歐洲啦,但係人人心想事成既話天下一定大亂 (高登巴打,2016)
最後左度右度之下,就決定左去最近都幾多人去既越南啦
其實都想去好耐,聽人講越南妹個個都又白滑又大波,就等我去一探佢地班小淫娃係咪真係咁正 順便搵emma watson睇下Hogwarts收唔收我衣個香港教育制度下既失敗品
廢話少講,立即入正題
首先,去越南係要搞簽證既,我衣d窮撚一定係搞上網簽證

https://www.vietnamimmigration.org/
我就係衣個網到申請既,入到去填哂d基本資料之後,先用信用卡比usd 8蚊
然後佢就會寄封approval letter同埋張入境form去你email到

大概係咁

之後到你落機既時候print定個兩張野(入境form尻填is ok),再準備一張相同埋再比usd 25就大功告成
咁樣搞係平過你去灣仔領事館搞好多,不過落到機要等一陣
如果你唔係好似我咁撚窮呢,比多少少錢去灣仔搞,就可以一落機直接過關,唔洗同我衣d賤民排隊了
好,下篇開始打day 1
希望有人可憐我無書讀睇下我個post
我星期六都去
G持樓主
加油
G持樓主
加油

多謝你
留名
見uo有平飛 諗緊去峴港定芽莊好
留名
見uo有平飛 諗緊去峴港定芽莊好

why not both
先正皮再舔舔,hi
好好睇,加油
先正皮再舔舔,hi
好好睇,加油

多謝
點解up唔到圖架!!!!!
請問巴打用咩護照?特衰/BNO/其他?
請問巴打用咩護照?特衰/BNO/其他?

特衰呀
等睇EMMA~!
快手d啦
快啲開第一篇啦
加速
DAY 1
我今次都係搭窮撚恩物hkexpress 可能我太即興買,我唔係買平機票,酒店連機票total 2400蚊到,平就一定唔係,但我又覺得唔算貴 最後成個trip都係洗左5000蚊左右 利申 日日搭的士

terminal 2既景色係屬於窮撚的

今次搭奶茶

有無人同我一樣次次搭飛機都好驚死

起飛了 天氣唔錯

比我前途光明一百萬倍

其實香港飛去越南好快 ,個半鐘左右就到,影下相聽下歌,眨個眼就到
好好彩架機無小朋友喊,如果唔係我諗我會同佢一齊喊

開始見到峴港既土地了

D屋仔好細好得意

一落機緊係立即準備好哂D文件啦 一入機場就會見到大大個office係到
而個日下就都係得hkexpress一架機 所以應該唔洗等左好耐掛?

其實都係幾多人的

出發前都睇過話越南仔做野係有幾咁慢,好擔心真係要塞d美金落passport到 但係事實上唔係咁 係office個姐姐眼見人群來勢洶洶,立即加開一條隊,然後姐姐發動摩打手技能,以寡敵眾,結果新開個條隊去得勁快,原本個條隊仲係無郁過 ,條隊d人個樣都有d唔耐煩 但係個條隊個個職員哥哥仲係慢慢黎,擺出一副 : 你吹得我漲咩?既樣

排到我個陣,張個兩張form同passport連一張相比個姐姐,就企埋一邊等叫名等比錢
越南既女仔真係好得!
越南既女仔真係好得!

月巴蟲
細細個開始已經睇你d遊行
越南既女仔真係好得!

月巴蟲
細細個開始已經睇你d遊
無人睇
加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞