[不漏洞奶] 峴港六日五夜尻Fing之旅

628 回覆
320 Like 4 Dislike
Lm
笑死我
下年三月去峴港留名

我都係下年三月去
一路睇一路笑
留名
愛若難以放進手裏 何不將這雙手放進心裏...

一路播緊呢首一路睇post
樓主文筆幾好
愛若難以放進手裏 何不將這雙手放進心裏...

一路播緊呢首一路睇post
樓主文筆幾好

坦白講真係未試過比人話文筆好
樓豬好波! 10月頭想自己一個去
lm

去啦

去啦

一個人去好似好悶同危險咁

去啦

一個人去好似好悶同危險咁

其實治安我覺得無咩問題
自己一個好似咩都方便d 由其係落bar識人 好似係
DAY6

歡樂既時光過得特別快,今日已經係係越南既最後一日了 我地諗住去番charm spa做埋最後既spa就番香港接受現實(搵工 ),但係間spa開10點,做完個90分鐘spa已經11點半,我地驚check out唔切所以就同酒店講可唔可以遲d check out,最後酒店比我地1點先check out

補番menu

有驚無險地做完之後,我地就番番酒店沖番個涼,之後就check out出去尻食

越南既韓式快餐店

平過香港

每人一個餐加兩隻炸雞,total 80蚊港紙

仲有海量既薯條

仆你個街,食完之後好撚飽 食物質素其實同m記差唔多,但個包好食d

之後見仲有d錢,就入左去睇下有咩買

咁我地就係搭UO既六點機,係酒店大堂hea到3點半就搭的士去機場啦 提提大家,衣程的士我地只係搭左每人5蚊,而我地第一日係機場搭左每人35蚊 諗起都嬲 嬲完就到啦

I dont wanna say goodbye to you

入到去決定用埋最後d越南盾佢,就去左間機場cafe飲野,諗住hea多一個鐘先入禁區

airport cafe

我最後用淨1000蚊vnd

其實係highlands coffee

咁我講過我最後一日識到個越南妹,其實就係衣個cafe到識既 咁話說我坐低左之後,就周圍scan下睇下有無靚女,點知比我同個到個職員妹妹對望左一下,跟住我向佢點左下頭就繼續scan

點知之後我飲飲下野個陣,個職員妹妹就行左埋黎叫我地填問卷,問我地覺得間野有無咩改善空間,但係素來劣食既我撚知點改善咩,咁我立即發揮尻up精神話間野不得了,perfect!

張圖係我5分鐘前叫佢sd比我既

咁佢可能覺得我太on9,就問下我地係邊到黎呀,覺得越南好唔好玩點點點。咁我緊係打死都幫越南打哂飛機啦咁峴港衣碌尻又幾好劣既,之後傾左陣佢話要番去做野,竟然主動提出交換contact,仲話下次去峴港要帶我周圍去玩咁話 利申 到宜家都仲有同佢傾,仲介紹左佢玩5p仔最中意用既telegram添,嘻嘻

hea到咁上下就要走了

要行了

最後delay左一個鐘

上機了

輕輕的我走了 正如我輕輕的來

Goodbye, Vietnam
晏少少打埋個後記就正式完結
Highlands coffee係越南local brand 冇海外branches 可惜個陣趕時間冇試到
Highlands coffee係越南local brand 冇海外branches 可惜個陣趕時間冇試到

普著通通啦
屌…條女冇圖?
講咁耐

條女冇圖?
圖呢
圖呢

後記

講真一開始想打個遊行個陣,純粹係想記錄番自己去旅行既趣事,因為過往我既旅程都遇到好多幾有趣既經歷,我怕我個腦廢得濟會唔記得哂,所以就希望寫哂出黎等自己唔會唔記得。無諗過寫出黎會有人睇同埋咁多正評,小弟真係受寵若驚,想係到多謝有比正評同埋有幫我推post既咁多位義氣仔女。我承認我見到正評過200個陣忍唔住射左

峴港其實真係一個幾舒服既地方,陽光與海灘有,夜生活有,而且靚景亦都有,加上當地消費又平,所以我諗我有時間都會再去,可能會係個到hea番兩三日。 不過我諗我下次去既東南亞國家會係柬埔寨,到時睇下會唔會再係到打遊記。

個post唔經唔覺都打左個幾禮拜,雖然唔係一個長既時間,但係不得不講我係有少少習慣左每日一起身食完飯就打文衣個行為,但係衣個廢青生活好快就要完結,因為樓豬我應該有人請了,要番工做狗了

最後希望大家睇完我衣個遊記之後都會想去下越南,雖然個到都有d人會昆尻你錢,但我相信始終個到都只係一小撮既害群之馬,更多既係好熱心好友善既越南人,就好似個位車我去海灘既司機叔叔咁

好,再次多謝大家肯花時間睇小弟既尻up,我現在宣佈,[不漏洞奶] 峴港六日五夜尻Fing之旅衣個遊記就此告一段落
我愛樓豬
補返正皮先
我愛樓豬

我都愛你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞