Leveraged ETF 討論區 (56)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
沃爾瑪(WMT.US)Q4營收超預期增長7.3% 然而2024財年展望全線不及預期

家得寶(HD.US)Q4銷售額略低於預期
All in tqqq
有冇高手解釋下AMC 17/3 short iron condor $3/$4/$4/$5
https://lih.kg/3309401
TMF加左倉
等升到4.5% 再加倉
跟咗套,free money
我平埋一部分主倉去做
咁有信心升到4.5%?
你用幾多margin去back up
股照落 但債V上嚟
真係驚衰退?
如果AMC升到$100,short put long put依兩隻腳已經唔洗考慮
淨係睇$4 short call同$5 long call,即係你用$4出貨,$5接貨,即係蝕$1
咁你成套嘢收返嚟多過$1咪100%穩賺

相反如果AMC跌到$0,short call long call已經唔洗考慮
淨係睇$4 short put同$3 long put,即係你用$4接貨,$3出貨,即係蝕$1
咁你成套嘢收返嚟多過$1咪100%穩賺
屌,今晚要早瞓怕比人行權搞唔切
雖然係100%穩陣,但係依套嘢都需要margin backup
發明UPRO TMF策略嗰個hedgefundie都係2020年3月嗰陣死喺100%穩陣嘅box spread
所以100%穩陣都唔可以開得太盡 (同埋唔排除自己思考真係有盲點)

而家啲Put嘅IV已經高到500%,如果要升到夾死我,就IV真係隨時要去到800%甚至1000%以上 (無認真計,大概邏輯係咁)
而我預AMC只要大跌,就會出現IV crush,2月28日出完業績可以考慮將依套嘢平倉
開一個即使exercise都唔會即晚被平倉嘅數量
你瞓醒嗰陣都early exercise就得
呢個真,我都係開幾套試下only . 食個free lunch
你一路升你會有張long call 係手
落左單好似好難成交咁,你set幾錢?
你試吓-1.45至-1.55之間應該OK
-1.5好難成交,落到-1.45先入到
仲諗緊究竟有冇思考盲點
呢個世界真係有free money?
最奇係竟然無比algo食哂
諗落有d怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞