Leveraged ETF 討論區 (56)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
https://youtu.be/bXWllomQ5NE?t=389

TMF 仲係咪好choice
睇標題就知你想乜啦
一句講曬如果你覺得通漲長期唔會落咁tmf實冇咁好架
路透社黑記話in line with expectations
what if 2018=2023
Terminal rate高咗、減息時間推後咗、好多人信咗hard landing唔會出現,TMF升嘅時間都推後咗
但係再回落仍然係值得吸納嘅
Terminal Rate 高左
唔係更大機會landing 咩?
買TLT TMF係有信念賭緊會暴力降息
都係架,啱啱有朋友Whatsapp搵我討論斬唔斬債,我咁樣答佢
OutliersGPT
如果係你揸長債 你會唔會而家斬
盤前試過+1.xx% ,而加又-0.5x%,short option極難玩…除非有心接貨/交貨
睇core唔係差
起碼有得講比起上月無回升reinflation 呢個問題但要睇埋4月總結q1
同埋想買長債收息賺價既
應該仲有另一個上車位
Out巴笑法 hahaha
電影《沽注一擲》(The Big Shot)原型、美國對沖基金經理Michael Burry在去年第四季度建倉阿里巴巴(BABA.N)與京東(JD.O),分別買入50,000股和75,000股,分別佔其投資組合的9.46%和9.05%。
https://whalewisdom.com/filer/scion-asset-management-llc#tabholdings_tab_link
emoji冇連豬用
btw 買債點解唔買短債(真債收息非etf)
長債應該仲要捱多陣
現金就咁擺IB都有息收 ,唔想鎖住啲資金喺債券
驚遲啲想買嘢嘅時候無錢買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞