Komica台仔:坦白說連登少看為妙,一群弱智當有趣的失敗者不斷發表親共言論破壞討論, 純粹以惹怒人為目標

740 回覆
1846 Like 51 Dislike
你又知佢係?咁你知唔知邊個係五毛,介唔介意話埋俾我聽?
連登垃圾有幾個主因
二元對立po零抗性
五毛頭po萬試萬靈
無腦跟風向兼牙牙學語
你覆緊嗰條友應該都係五毛來
駁唔到
五毛果d又唔見你地,好似如數家珍咁樣講佢地d野,仲要同佢地圍威喂,你又有無諗過點解?
今時今日fb同ig 講多2句黑警都俾人拉
邊個
除左屈毛無其他手段?
加油光復連登
手足煲底見
會覆五毛都算係連登仔最腦殘嘅行為
界線矇咗咪大家認真傾下,講真每個人都會有唔同標準邊有可能咁規條式,做咗咩就黃唔做咩就藍,但大家連傾都唔傾一嚟就係鬧同互屌,想檢討就只會講又炒車好撚柒所以我而家都唔想講咁多,反正要改變連登氣氛真係難過運動贏

有時依啲嘢會跟住時代有所唔同,你話一開始可能會緊啲,但時間耐咗冇咁多自由所以會鬆咗,但一定要有底線。可惜一年比一年冇依種討論氣氛,大把人只係想將運動失敗嘅悔氣發洩,黃為輸家自己作為一分子不恥,而選擇以網上身份去鬧當初自己嘅選擇係on9

所有嘢拉到極端去講,所有討論只係非黑即白,二元思想,無論係一啲盲反盲撐都係。
仲有假膠式 "黃一定要撐" "佢一定係黃"
大家起一起底呢條友
完全就係呢個post討論嗰啲賤畜
19年連登都係幫手倒米
你都一樣屈人地白卡姐,扮乜
扮你老母黃咩
我除左睇鏡,仲有咩野俾你質疑我唔係黃啊on9
香港大把黃都有睇鏡viu 啦
認同同五毛圍威喂係腦殘行為
你覆呢件可以無視啦
佢講得冇錯喎
chatgpt:

cctoy 就係講緊一班只問立場,不問是非,多數都係得把口既時事台會員

佢地經常性share fake news
但多數最後都係炒車居多,但柒左唔認
比人踢爆得多就會以block遮醜
以入到去個post見到成頁blocked user為榮
block左反對聲音就以為自己搞緊抗爭
跟住就話中共好好驚好驚派左一隊pr黎搞佢

係下個post再loop 過上述行為
大概就係咁
不過cctoy唔會認,只係會話cctoy係5毛既稻草人
無視自己柒過數百萬次既行為
波台狗真係連登之恥
cctoy 就係講緊一班只問立場,不問是非,多數都係得把口既時事台會員

佢地經常性share fake news
但多數最後都係炒車居多,但柒左唔認
比人踢爆得多就會以block遮醜
以入到去個post見到成頁blocked user為榮
block左反對聲音就以為自己搞緊抗爭
跟住就話中共好好驚好驚派左一隊pr黎搞佢

係下個post再loop 過上述行為
大概就係咁
不過cctoy唔會認,只係會話cctoy係5毛既稻草人
無視自己柒過數百萬次既行為
台仔真係心水清,樓上個幾個同解釋一模一樣

什麼是cctoy?

cctoy是指連登討論區中的一群只問立場,不問是非的時事台會員。他們經常分享虛假新聞,並且出醜居多,但卻否認自己的錯誤。被人批評得多就會以封鎖反對意見的人來遮醜。在他們的貼文中會有大量被封鎖的人,並認為封鎖反對意見的人是正確的做法。他們幻想中共會害怕他們,需要派網絡評論員對付他們。這是一群無視自己出醜過數百萬次的行為的人。
一九年嗰條黃藍界線 睇TVB就藍
你睇ViuTV點撚樣係黃先
而家拎返以前嗰套標準講咋 呢啲標準你哋定架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞