Komica台仔:坦白說連登少看為妙,一群弱智當有趣的失敗者不斷發表親共言論破壞討論, 純粹以惹怒人為目標

740 回覆
1846 Like 51 Dislike
你:同佢地對抗既人,例如自由之子,pop子,肥_仔,vamosrafa,佢地係次次發言都俾幾倍既人屌柒返轉頭

呢堆忠誠台粉 點解次次發言都俾幾倍既人屌柒返轉頭?俾幾倍嘅咩人?
有唔同意佢地既人,都有d知名五毛
就算唔係台灣相關既post,佢地講親野鬧親五毛,都俾人圍ga啦
咁神心打咁長
「離間香港台灣關係,其實都係中共agenda之一」

成日有人講呢句 你可唔可以解釋下

中共離間港台關係 會有咩好處 點解台灣唔係咁諗?
而要求香港人單方面 維繫感情? 你無理由唔知
台灣點對香港人 連批評下都唔得?

而家香港仲有咩未輸哂
要吞聲忍氣 連少少嘅基本尊嚴都唔要
其實依家感覺到處都已經係咁上fb睇幾睇d 關注組都係見d 人乜post 都屌 / 懶醒咁係度串人
http://tw.people.com.cn/BIG5/n1/2021/0709/c14657-32152864.html

「堅決斬斷民進黨當局伸向香港的黑手」,大陸d官講埋出口要斬既話會唔會剩係斬官方隻手,唔斬民間隻手?點解離間關係,就係唔希望香港聯合台灣聲援自己,或者借香港去所謂干涉及煽動顛覆,總之就唔俾台港有機會聯合。

台灣點解唔係咁諗,就可能因為佢地自己國安原因,或者怕香港人過去,唔支持佢地所屬政黨。香港人真係正宗夾左係中間。
https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-64316121
「他說,某些獨派認為以往民調顯示大部分港人不支持「台灣獨立」,甚至對此存有敵意。「他們(獨派)擔心這些香港人過來,是不是會稀釋了台灣人對獨立支持的願望?所以他們主張對港人有更嚴格的審核,寧可有更多越南、印尼、菲律賓移民來,因為他們不會對國家認同與統獨有很強的定見。」」

至於要批評當然可以啦,學文章話齋,你移民或者所謂「定居」,有咩條件咪講清楚囉
香港仲可以點聯合台灣做到d乜?
香港人連講句唔啱聽嘅說話都可能會被捕

台灣就係知道 香港唔會幫到自己d乜
所以先會咁 表明立場
你仲自己死貼埋去 自取其辱 唔知為乜

而家台粉連合理批評都接受唔到
堅持保台就係抗中
pop子呢d垃圾 財經台娛樂台時事台都臭晒朵

我路過見到都屌佢兩咀啦 關台灣撚事咩
仲有上班台fg 50k,月入中位數造假,家庭月入二十萬先正常
你同意佢地所講
咁你都應該接受唔到台灣被批評

佢地講親野鬧親五毛,都俾人圍
點解佢哋比人屌 你去睇下佢哋d言論

1450數位發展部都大把人係度你哋又接受到
五毛影響唔到我判斷 令我去親共
我哋批評台灣 你地會認同咩?咪一樣唔會
我會話你五毛?

果堆台粉只要同佢相反意見就係=五毛

比起五毛 連登非黑即白嘅單細胞傻人
仲多
樓上話果幾個 同五毛對抗嘅人
次次發言都俾幾倍既五毛攻擊

講緊其中果兩個係忠實護台粉
而批評台灣嘅人 就係疑似五毛嘅人
我錯
兒登仔:我的小區沒有事兒,外人不要說三道四
又話屌又盛
原來用keyboard 屌
搵又搵唔到
柒到
愛港力多左好多,除咗時事區大部份地方淪陷
不覺得和批批踢有甚麼不同
唔係阿,你老母咁搏屌咩
個閪周街派?你又唔早啲講?
老鳳呢
咪理啲低級毛啦 你理佢佢仲high
46隻五毛負評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞