Komica台仔:坦白說連登少看為妙,一群弱智當有趣的失敗者不斷發表親共言論破壞討論, 純粹以惹怒人為目標

740 回覆
1846 Like 51 Dislike
上面已經有
咩割手足個啲
比班屈毛黨 五毛 雙標撚 真心膠 玩爛哂啦
你就五毛 戇鳩仔除左話人五毛有冇第句
痴撚線 呢幾件都吹
其實最好嘅方法就係當佢透明,
隔住個電話,只要你唔覆,一句一個icon 都唔覆,
你係唔係嬲係唔係有反應佢都唔會知,
佢地唔知我地咩心態,
達唔到目的反而佢地就會亂,就會慌
個個講viu既po條撚樣即時出黎洗白

駛咩話你聽 你捉5毛咁勁 支那土共驚到仆街啦
先多謝你認真討論我諗每個人對「誰是五毛藍屍」既判斷都唔同,都好難用幾個問題就簡單介定,因為畢竟我地都無可能24小時係連登睇晒所有post,就算睇得晒都好難判斷到對方同我地究竟係立場敵對(藍屍五毛),定係意見不同。

因為離間香港台灣關係,其實都係中共agenda之一,批評台灣政策既人,可能真係五毛,都可能係反對中共但唔支持台灣政策既人。佢地其實都睇唔到你地係五毛定係正常會員,呢個係佢地既困境,都係我地既困境。

我同意唔應該將所有對台灣政策有意見既人,都一次過以五毛方式對待,我自己會先保持討論,再觀察及思考。但佢地可能慣左將有少少機會係五毛既人,都當成一定係五毛去處理,呢個其實係佢地都需要反思既地方。但我都希望你唔好太放大佢地做得唔好既地方,而忽視左五毛藍屍既禍害。

我睇法可能比較樂觀,我相信只要我地維持返一個好既討論心態,五毛其實好難煽動,最多都係繼續圍威喂人型蜈蚣。

我睇你地都係將本身可以係友方既人,因為單一意見不同就變為敵方,而且攻擊既力度強過對待d五毛好多,咁其實好可惜,亦都係對家最希望見到既情況。
任何topic如果超過6頁一定係罵戰。求其搵後面幾頁㩒入去睇就一定見到老母/白卡呢啲字周圍飛
人地返緊工梗係多人接力
要整爆一樣野其實真係好撚易

睇得明都阻止唔到呢D機械式既做法

除非ADMIN做野
我唔會block,又好少同佢地泥漿摔角
但見到有真心膠奶晒野咪回兩句
連登唔係第一個,以前有親子王國,高登
駁唔到
玩膠
極端化
扮兩邊互屌
template回覆
標籤化扮meme

班撚樣旨在要人睇得唔舒服
連登仔幼稚程度比低卡還低能, 語言暴力比ptt還暴思思想單一

頭幾句好明顯講緊cctoy
又扮睇唔到
撈左咁多年都係無撚用
無視佢哋就係最佳辦法
同佢哋泥漿摔角其實真係冇乜意義
唔係得屌同唔屌,要睇屌既力度
有啲人同事係應該批評,但當見到某啲熟口熟面account不斷撥火,用不正常既力度去屌,係要屌到目標收皮,就應該警覺
佢地逐批逐批入黎玩,笑到
講冇影響力
嗰條有種打柒我先至最撚好笑
開咁撚多po都冇人理
你陪老鳳入去坐啦
又伸個狗頭出嚟引block
一早block左
嗰啲人係刻意玩分化
連登仔幼稚程度比低卡還低能, 語言暴力比ptt還暴戾
排外風氣嚴重, 思想單一

似係你俾台仔講中
仲話人台狗
你話屈毛黨,又話五毛
咁你有無諗過,「屈毛黨」話既「五毛」,究竟係五毛定係俾人屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞