Komica台仔:坦白說連登少看為妙,一群弱智當有趣的失敗者不斷發表親共言論破壞討論, 純粹以惹怒人為目標

740 回覆
1846 Like 51 Dislike
條友點會唔知,混淆視聽係ccptoy 最鐘意做
辛苦晒啦巴打
我又唔等錢駛 點解要蝕住走?
因為你信唔過港股港幣囉
做乜仲要等回本呀
有一個地方既負面新聞就美麗新xx
要討論深入少少具體有咩問題已經冇人理你
一係五毛
一係低賤過五毛
玩呢啲膠仲要無錢收你話係咪賤
唔駛分類直接去堆填
我信唔過就要蝕住走?

你on9唧 我就唔會

不過我又好誠實咁講你知 我唔care 係因為錢少

個情況就同你班吹綠色債券嘅人一樣 不過我就真真正正唔撚信港共

錢少無咩所謂 我亦唔會呃鳩人買支那股 同港股 同個d五毛仆街唔同
當然啦
仲响度即係對市場投信任既一票啦
我買大陸股唔係信大陸市場制度呀?
你都買咗邪惡美帝股票 咁等如你信美國?

如果只得5%資產係買咗港股 而其餘95%買美股 咁唔知呢d係唔係信香港呢? 我唔走呢d股 係因為數目少 無壓力咪等得㗲 如果到價?你估我放唔放? 以後仲買唔買? 我hold 緊係因為歷史原因 未走哂唔等如我信港股 支那股我就真係一毫子都無啦 咁用你邏輯 我夠誠實啦 至少我無呃人去買支那騙子股 但自己就買美股

用吓個死人豬腦諗嘢啦 就算美國同支那反枱 美資都唔殞今日即清哂倉啦 況且我今日點解只有少少港股 咪就係之前清哂囉 我信港股就唔會清咗大部分濕鳩港股啦

同你呢d柒頭講邏輯似乎太深
唔係一單
五毛藍屍果d戇鳩仔咁岩就無興趣覆黃既就好有興趣覆
其實點解咁鍾意屌黃,但唔屌藍,唔屌毛?黃既好恰d?
Komica係變態痴線佬集中營.............
五毛打住無恥旗做垃圾講廢話
黃屍打住自己神聖字頭走去批鬥人嚴人寬己放fake news
你自己上面有段講又想有理性討論
我睇人講咩去覆,話之對方咩立場
你就斟酌條友咩立場屌黃就唔得就毛
你咁理性我仲覺得黃衰格啲添
笑死
即係呢條peng乜柒做球證
A隊又拉衫又出收山腳佢就無表示
B隊掂一掂人佢就吹雞比牌
然後你屌佢黑哨咩,佢就話唔吹收山腳唔代表佢支持呢個行為,其實有時有吹係你唔知
佢跟足球例吹罰B隊點算偏幫
仲要覺得自己啲小學雞詭辯係昆到人
然後又慣技去返“小粉黃” “因人廢言” “屈毛”講到自己最撚公道咁
「五毛打住無恥旗做垃圾講廢話」講你就識講,但我真心完全無見過你屌五毛屌藍,永遠都剩係屌黃

我而家就係想理性討論下點解你從來見到五毛藍屍d衰既都係唔覆唔理,見到黃衰既就追住黎屌姐

用返你講法,唔係話屌親黃都係毛,但永遠都剩係追住黃黎屌,我會質疑或懷疑佢咩立場囉。用返球證既比喻,你永遠剩係幫A隊咁唔公道,換轉其他人都會問你做乜咁偏幫,係咪A隊既人啦?

好似樓上果d五毛咁,擺明係A隊啦,我吹佢唔漲呀但你話自己唔係,咁我信你呀,但我問返你咁點解咁唔公道囉

樓上咁講,「A隊拉衫打人就唔理唔覆,B隊郁下手你就即刻紅牌」
「睇人講咩去覆,話之對方咩立場」係無問題既,但係上面你話「五毛打住無恥旗做垃圾講廢話」,即係你都覺得佢地有問題啦,但你自己上面都話你無理佢地。但你對住黃呢邊有問過既,都追住黎屌

咁不同既差別對待,我會疑問係咪因為有立場所以導致有咁既差別對待,都係好合理呀?

如果你話藍屍無屈你無鬧你,所以你咁不同對待佢地,咁我會同你講,就係你對待雙方咁不同,咁幫到班藍屍五毛,佢地多謝你都來唔切啦,仲點會話你
故意激嬲人係底層果班低能仔嚟
佢地做呢啲嘢係搵食嘅
有藍絲獨裁撚要搵人搞或做黑社會野佢地就有工開
香港搞到爛咗仆咗街
相信大部份都係多得呢班低能仔所為
寫小個字改返
五毛多, "自乾五"亦多

在中國,「五毛」曾是對網評員的貶義稱呼,用來諷刺政府僱傭的水軍每發一帖能賺五毛錢。「孤煙暮蟬」似乎並不介意這一標籤,但她將自己稱為「自乾五」,即「自帶乾糧的五毛」, 區別是,她是「自願」發帖的博主。
在中國社交媒體上,像「孤煙暮蟬」一樣的「自乾五」還有很多,該群體的崛起與中國近年的民族主義浪潮密切相關。
這些「自乾五」攻擊的目標也包括很多被視為支持「分裂主義」的人,比如台灣和香港的民主運動人士以及活動家、中國國內的「公知」和專家們。
邊8條傻柒俾我講中
你一句話我追住黃黎屌已經廢話
今日笑黃店post我都費是理
我屌攬鈔巴賤種
有無屌gphone
好多野你覺得立場一樣就要撐者我唔覺喎
討論區唔討論內容一味執著講者立場
叫捉鬼區啦
雖然而家係互屌多無討論
算啦我係五毛,快啲block我thx
倖存者謬論,唔係蝦腸都唔會離開波台
出來蝦腸就令波台看起來都係狗
丁圖咸濕post都有人閙交
真係cls
我覺得最主要個問題,唔在於你屌左邊個黃,無屌邊個黃,而係在於點解你第一下唔係講左屌藍屌五毛先真心既,點解一開波就係諗左屌黃先

唔係話立場一樣就要撐,立場一樣既做得唔好當然可以提醒可以批評,但與之同時立場相反既就完全唔理無視,唔係好奇怪咩你都識話立場唔一樣,咁唔係應該屌多幾錢肉緊?

講黎講去,上面個回覆都係講緊同一樣野,點解你清楚A隊都做得唔好,犯晒規,但你又會無視呢

雖然「屌黃唔屌藍」呢個都算係一部分既連登風氣,無乜人屌藍你自然都無乜機會跟住屌,如果怪晒你都唔公平既。

但我會希望能夠帶出呢個討論同埋反思,畢竟五毛藍屍固然係推動鼓吹大家屌黃唔屌藍,但都要連登仔自己都落叠一齊玩先得既。最後唔好下下都叫人block你啦,你肯覆我咁多次,我要講返聲多謝添
同佢講多都嘥氣啦, 佢講再多咪又係小學雞式廢話
呢啲撚樣話知佢真毛定自幹五, 總之佢就係鼓勵一邊出收山腳
同時日日大聲公屌返另一邊體毛犯規, 仲要同你講自己最撚公道
由佢自己死返去奶匪台腥夢班女啦
就係你
你唔出現都醒唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞