有冇試過以為係好好朋友,但最後變左做過客?

517 回覆
1244 Like 11 Dislike
有時係人大左 做人圓滑左(即係假)
人地得罪你 你唔會爆佢 慢慢會疏遠
其實人地都係咁諗

真係人夾人
發現呢度好多人
唔識尊重別人嘅選擇
同明白生活節奏喺會隨歲數變
唔一定要下下好熟見先叫朋友
連登真係好多痴線佬識咗咁耐本身熟講一兩句都唔得
因為發現原來條友白卡 所以就覺得呢條柒頭要遠離, 費時影響心情
做朋友提點下建議下,甚至細力屌醒下都好正常,少少野就反面點做fd
#31答左
可能係度拮下人覺得好爽囉
屌論壇啲人又冇後果
細個有個富二代朋友,果陣根本冇金錢概念,總之啱嘴型,傾得埋中意打機中意踢波就friend。可惜後來我屋企移民,佢屋企北上發展,大家冇乜點聯絡。過咗7年,機緣巧合佢嚟外國讀書響學校遇番。本來可以見番面好興奮,冇諗到佢開口埋口都係揸靚車飲靚酒,再唔係就講佢點響大陸投資,見佢只係同班大陸富二代同官二代friend,大家好似冇曬共同話題,變得好陌生。結果畢業後佢立即返大陸繼承家產,最後只係新聞睇到佢同唔知邊個結婚搞咗場千萬婚禮,果陣先知佢係香港富豪榜上有名…… 不過長居大陸,打個電話去佢屋企都要俾工人攔截,話幫老爺留言得閒先回覆 (當然,最後十年都無回我呢d小學同學啦) 我亦費事俾人覺得我想黐佢d咩好處,乾脆唔再聯絡算了
每個人都係過客,只係陪你走一段時間,時間到佢會有自己既路要走
大把啦
同你呢D認真撚做朋友真係好鳩辛苦 勿鳩都話建議 有冇理接收果個感受 成日當正自己係岩 你只不過後一隻普世價值概走狗
唔知以為你提佢事業方向呀
原來係提人覆你覆快啲,等你開心啲
仲潤人咁樣連工都返唔好呀
又腦補 好可憐
有日我同佢講成日潛水唔覆人機唔得架,第日返工老細同同事都唔鍾意架

Direct quote 都腦補呀
弱智仔想點醒人,你點走咗幾多個朋友同女朋友
我有話覆得想我開心咩
係連登撩交嗌唔知做乜 真慘
以為好好朋友,點知背後笑我窮,話我冇錢唔好跟佢去玩,但出到街就笑口勢勢乜都話好呀冇問題。
我有咩都同佢地分享,點知佢地係咁睇我
跟住當然絕左交
良心當狗肺既感覺 好彩而家都有好多好朋友同屋企人係身邊
真!!!
做人最終目的都係為開心
留個負能量製造機響身邊做乜
唔怪得你朋友連講都廢事
今日好興致,現實我同你朋友做法一樣
爭在唔會撞你

一齊玩唔代表咩
迫住日日見唔熟都會熟
分開先見真章
見到你哋係咪真係有attachment 有交流
Ching受左D咩刺激
以為你話佢冇再聯絡前平時得閒就拮吓個friend
以事論事
會覺得好大件事有問題exactly 係有問題嘅地方
應承左咩?養大你死後個仔定幫你報仇
樓主個fd黎
建議唔係大撚曬
建議前唔諗下對方嘅思考
從「唔跟我就無腦」嘅角度講出來
係好抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞