有冇試過以為係好好朋友,但最後變左做過客?

517 回覆
1244 Like 11 Dislike
呢句最真 ching有智慧
好似來來去去得個個
佢話冇咪由得佢,點解係咁要追問
No你地友誼從來無存在過
如果純粹人生道路選擇唔同
咁小嘅事
就可以令你地分離
人地建議姐
咁都霸道
係喎,點哦啫,你個fd都唔理你

小至message都關你事
返工點又關你事
好彩人哋無當你朋友咩都講
如果唔係煩撚死都似
你諗啫成單野
兩個都on9
一邊唔明人地生活時間會轉
一邊覺得溝到條女就贏曬人生
cls你地幾歲
算啦,佢依D撩交嗌,我明你意思,嬲/反面都講下點解啊
佢有理你你唔會連比人甩咗嘅原因都唔知
其實唸真啲 呢個世界根本冇所謂固定朋友
只有利益關係 要互相取暖時需要大家
個需要冇左就變成有心病

就算屋企人都係利益關係既一種 養兒防老
成個家庭需要勞動力 需要人返工搵錢養上一代
純純的愛真係唸多左
有故唔睇係要自己做編劇改哂人地個故去屌人
因為我係會fade out人嘅角色
所以會大概估到對方係點解
想知點解就係嗰啲原因

不過我又唔會撞鳩佢嘅
這絕對唔係友誼
你自己都唔知自己好朋友咩事啦 你唔諗下你哋一直以來有幾熟?
咪可能好似你呢啲人咁囉
唔會可惜
有,我當佢係人生中最重要嘅人
好frd、可以交心
結果去咗做傳銷
價值觀變哂
不過叫曬春好委屈咁
連登仔真係cls 話緊你
佢朋友應承左人啲野唔做喎但係
呢單野似係你問題多d
咁仆街
個frd係讀書識 可能因為好早出黎做野
個人都幾灰 好負能量 有時會有啲唔好既念頭

有日我都係發悔氣既心態 po左啲野係ig大概話人生冇意義個啲

佢dm我話佢都覺得人生無意義
我都係老土講你人生意義咪同我一齊生活落去etc
因為我驚我講錯一句野 佢真係諗唔開走去自殺
然後佢就開始發癲話我做咩要係咁說服佢人生係有意義
本身個日我都燥燥地 我就屌柒佢「我係驚我講錯一句野令你睇唔開 唔係說服你去覺得人生有意義 我都冇義務去接收你啲負能量」
佢答我「you ruined my day」
我答返「既然咁樣你都覺得「i ruined your day」咁大家都好難做朋友 」
講多左幾句之後我都unfriend 哂佢全部野

其實我同佢一路嘈我都一路喊緊
識左幾年其實我都覺得自己似係負能量垃圾桶
佢有咩唔開心先同我講 比人恰先同我講
永遠剩係同我報憂不報喜
但佢同其他人就係報喜不報憂 雖然個啲其他人都比佢既多疑趕走哂
我都唔係一個正能量既人 但我當佢係朋友我先願意去聽佢講 甚至夾硬係佢面前做一個正能量既人 就係唔想你諗唔開
呢次之後都發現我同佢真係唔岩做朋友 但我都希望佢過得好
我知佢有上連登 如果你睇到 希望你過得好好地
冇叫春囉
係回返你不斷扭曲人個故
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞