有冇試過以為係好好朋友,但最後變左做過客?

517 回覆
1244 Like 11 Dislike
因為呢度啲人都係被過客嘅人仲一直以為無原因,以為全部係人哋問題
其實包括埋你 都唔見得你好識做人
見到你都包括埋其他人就ok
都唔明自己點解會忍到
好多時都係因為自己太重視段friendship,將段關係歸納左做close frd,而人地其實大把朋友,無咁重視,然後自己約下約下都心淡,然後無聲無色咁離開就算
佢個人本身都有目的/攻擊性 但係冇諗過佢對識左好耐既朋友都可以係咁 佢明知自己對我做既野係理虧 應該要對我講句sorry 都可以若無其事咁走黎同我打招呼

同佢斷聯之後但凡我感覺身邊人開始有啲 功利>朋友 都會主動疏遠
長文慎入
呢個user block 咗好耐
好似係五毛嚟
半山大哥
呢排有冇新圖
唔知層主當時語氣點
但個fd 考車牌呢d 技能都唔留返個, 真係on9得黎又有性格, keep 黎自己受氣, 早d 淡好la
真係唔少呢啲人,剩係想人哋氹佢哋,出事又搵人當情緒垃圾筒。
人大咗見得呢啲人多,自動遠離
語氣同平時一班人食飯講近況果時互相問下對方差不多
本身都係想了解佢有咩打算/brianstorm下

本身第一個cm無諗過咁多人覆,
所以都長話短說skip左好多野,
但本身近幾年尤其係19年之後,
大家就開始有分歧同埋價值觀差異越黎越大,
所以呢單野都係個導火線
可唔可以試吓打個「唔」字。。
果d 女真係好賤
打得長,5想打咁多字,又5係睇5明,5洗咁執著
5你老母咩,唔話你5P仔真係對唔住自己
上連登唔學好中文,好聲好氣提你打返正字都諸多藉口
On9

我話政府應該派錢 你話政府唔應該
呢啲就叫可以和而不同

你宜家講嘅係就算犯下戰爭罪行
都應該接納
應該唔止係嗰一日嘅事啦 我都因日積月累嘅問題疏遠咗一個人 嗰個人到今日都以為佢只係做錯咗某一件事
打5打正字關你咩事?5中2打正字代表5識?咁啲人用5g代替唔知咁又點?on9 5打返正字咁又點計?鬧人67同7唔打返中文又點計?係咪要逐個捉?想學肥絲大隻捉字?仲有我鐘意呀?5得?你規定?
你覆緊邊個
樓主先係疏遠人個個 佢個fd先係被疏遠個個

你quote完又講翻自己個case
淨係講我我我 唔係講緊你又無啦啦對號入座 做乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞