有冇試過以為係好好朋友,但最後變左做過客?

517 回覆
1244 Like 11 Dislike
你邊忽見到人哋要迫人接受自己意見?
個situation係講一次咋喎
我都試過有朋友叫我腳踏實地搵咗本先
我明佢出發點係為我好
話題完咗咪講其他嘢
有啲deep talk幾好啊
你覺得個朋友誤會你冇認真諗過
咪同佢講咯,爆佢做乜鳩?
同埋我唔會睇得自己咁高
咩自己認真諗過就一定要俾人「尊重」
好似皇帝咁不容置疑
你朋友何嘗唔係將佢好認真思考過嘅嘢分享你知?同你相處一定慘過食屎,你唔該儘量自己獨處唔好害人
點會因為咁而疏遠朋友
你會嘅話,係你個人有問題
直頭有被迫害妄想症😂
我都覺,人哋熱戀期想拍拖係咪應該體諒吓
根本有啲人本身佔個fd十成時間,依家就要同條仔瓜分,無論分到幾多成都會屌鳩佢重色輕友然後到自己其實又係咁,除非冇拖拍或者冇熱戀期架啫
我情況同你差唔多,重點係條友自己問,問完嬲咗我
望住佢地好尷尬 自己係度打飛機
好似全公司都係得好人咁
打得好詳盡 睇得出忍咗好耐
老實講佢得登打黎問你jre果到
真係唔聯絡都罷
因為你講啲咩 佢都會拎黎gossip、比較
呢啲負能量真係好撚嘔心
有個fd又係咁不停八我料
我都係靜俏俏咁block咗就算
反正佢都廢到無咩利用價值
睇哂
自從比個稱兄道弟既人過橋抽板後,睇ed好有feel
唔會comment自己朋友先
成個怨婦咁起度依依淫淫
民建聯做嘅野,有錢邊個做唔到
買堆野返黎派,林二汶返個邪教都做到啦

但一有緊要野就仆街,你睇陳同佳案潘母
同意
吾你...
好多,都係冇咩真正既反面事件,就係突然疏遠,然後沒有然後。
痴撚線公司,大佬你係第一兩單野就一早應該直接唔做friend 啦仲可以同佢去旅行,係咪m
個post 都幾撚癲,頭幾樓果一單case 可以嘈咁耐,好似對家上身一定知道件事係點樣咁,包拗頸feel 定太代入到自己係當事人
條撚樣先係kam果個
十個有九個都係喺度多事睇低自己朋友搞到無咗,有講錯?
你做人最撚成功啦 明明叫春post都起度搵交嘈
人地年少無知唔撚得嘅 係要比你屌多幾句
吓,我講覺得係點要知佢幾多歲呀?
我講得無錯你又屌啦
你又要揼春但又唔諗下點先會唔令身邊嘅人做下一個過客?
唔比人地已經過左幾年講下係點又要比你話
話知你覺得有無錯 你係咪起人地講笑話果陣起度做認真撚果種人
起個叫下春分享下嘅post教訓人
曾經以為識咗10幾年嘅人會直到老去,點知緣盡時可以好決絕咁成為陌路人;

價值觀真係好影響關係長唔長久;

最初不斷問自己有冇做錯,隨住時間一個一個月咁過去,先發覺原來無咗嗰班所謂朋友都係唔會影響生活,仲省卻咗每個月都約出黎食飯/打邊爐嘅時間同金錢...

其實男人所謂嘅兄弟情都同女人一鳩樣咁脆弱
咪即係過咗好多年佢都唔覺得自己有可能出錯唔講得?
有好好笑?同佢做返一樣嘅嘢又唔得?
你要覺得係嘈贏我無所謂 但依度有幾多人出聲屌鳩你就事實黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞