有冇試過以為係好好朋友,但最後變左做過客?

517 回覆
1244 Like 11 Dislike
係呀覺得對方無啦啦同自已反面既

九成九都係自己問題

相反發現對方問題既都係自己疏遠 /反面
丁蟹永遠大義凜然
你呢啲叫識得耐 但唔係朋友關係 你自己妄想
因為2014 2019年
啲人知你兩家茶飯都廢撚事同你熟
我係#165講左前文後理, 呢件事都只係個導火線黎.

但對我自己黎講好朋友係會想互相提點,
始終自己落決定唔一定係正確同埋係咪顧及到他人.
如果連身邊好友都唔俾可以主動俾建議既,
咁自己都唔會有進步.

for 我自己個case,
我只係會覺得大家既價值觀真係愈黎愈唔同,
大家互相疏遠係最好
巴打 好明顯條友已經係唔gur 你到出晒面

我諗你個啲正確決定 互相提點 比建議

先係搞到條友咁唔gur 你

佢都無問你攞意見 你講乜鳩姐

大家都成年人啦 互相傾訴聽就得

自己人生自己負責 佢都唔care啲代價

你指手劃腳做乜?

得罪講句 你啲reply 淨係睇啲字都覺難頂

唔係你錯 但人夾人 唔夾就係唔夾
都係見佢連生活洗費都唔多夠
搞到一班人食飯都要就佢食乜,
再問佢近況見佢咁樣,
先問句有無諗住考個牌留條後路,
如果咁都叫指手劃腳我都無咩好講

點都好啦我都係純粹分享我個case
我亦由頭到尾都無諗住分對錯
我亦都純粹想表達價值觀唔同大家係好難相處落去
就係咁多姐
你係咪對朋友定義有啲問題

如果有個朋友 係成班人出嚟食飯講

無錢手頭緊可以食啲平野

我諗正常人係會

請佢食飯/食平啲/叫佢唔好食 完 無事發生

你無啦啦撻句有冇諗留條後路

手頭緊都肯出黎食飯 點知你咁一句撻埋黎

唔嬲就假
仲唔覺得有問題先好笑

大把人中年破產

到時你有frd 破產既話 試吓問有冇留條後路

應該會無多個frd
不過真係 你價值觀同條友差太遠

早啲散band 大家開心

唔夾既keep都無謂
由細識到大,結哂婚有哂小朋友,以為係好朋友點知撐狗
講第二次你不如睇左#165睇前文後理先...
覆埋呢次唔覆, 你鐘意啦
你仲撚煩啦
入乜撚野post都係有條傻鳩係要搵交嘈 戇撚鳩
講完你又覺得 我未睇清楚 唔知咩事

覺得睇晒就會明係你朋友問題

屌你 真係睇字都覺得你難頂

係呀 我睇晒前文後理 睇完都覺得係你有問題
痴線唔覆你咪唔覆你你理得人咩
吹到關番工事
聽到都覺得煩
講一個先

學生時期同個女仔朋友幾熟
因為考試時間大家有唔同 佢早我一個月考曬
佢起依個月入面玩交友app
識左個男朋友

我好鄧佢高興 同時我都知道左個男仔好唔鐘意我
咁佢都叫我照搵佢好似平時咁傾計
我亦都有問佢 不如叫佢識埋我 會唔會化解到個誤會
結果佢男朋友拒絕左

咁我都變左好間唔時先搵佢一次
次次搵都撞正佢男朋友起則邊
次次我搵完 佢都同我講佢地嘈左交 由話無所謂到抱怨

我已經知道左我其實根本唔搵得佢講野 即使係一句無聊野都好

之後無曬聯絡lu 都唔想佢地成日因為自己嘈交 隔膜又有左一層
典型完全唔識接受人意見
人同人相處係互動,佢就下下都要分勝負咁
所以朋友真係要夾

咁樣都做到十幾年朋友真係好神奇
有邊個拍拖唔係咁
根本無拖拍個啲人得閒得濟
屌尻人重色輕友
見過所有話人重色輕友既人
到有拖拍都係同自己另一半時間多
根本個啲人無拖拍 想搵人攝時間先咁講
講依啲人 更加唔好做fd
Fd應該明白有拖拍係時間忙啲

上面一班自以為為大既人 以為為對方好
出軌又點呀
佢啲fd分分鐘 玩得仲癲
睇野唔好咁表面
大班玩得勁既人 係人面前永遠係好仔
只可以話佢遇唔到真正好友
佢班fd早啲斷仲好
條女本身鐘意你
點知你條傻仔無追人
到人地有仔
你又走去問人
佢覺得驚你嬲或者咩野
先唔想同你講
可能當事人
絲打我同你情況一樣 同中同圈子其中一人反面後,佢都係經常搵圈子嘅人食飯 我就好似變左搞事嗰個,而事隔三年我無謂再嘥時間去解釋成件事,明我嘅人自然會明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞