有冇試過以為係好好朋友,但最後變左做過客?

517 回覆
1244 Like 11 Dislike
每一個朋友都係架喎,時間問題姐
口號野。。。。。。。你訓左幾耐
覺得用工種睇人好on9但唔會同做partime嘅人做朋友
記住一句
君子之交淡如水 小人之交甘若醴
normal
Ching現實係咪無朋友先會講埋d咁on9既野
一個中學同學,日日一齊打機都打咗我諗10年
佢識咗新女朋友之後就冇同過佢打咁制,相反我會同女朋友傾,預時間打機
有時見佢online叫佢直頭唔應我,唔打講聲都得掛
而家佢搵親我都係有事要我幫手,借subscription account
兒連仲細
個人愈大愈覺得呢啲事係好平常 可能有人會覺得可惜 因為識咗長時間

但我覺得只有適應 沒有可惜 根本任何人都可以隨時反面
你仲喺度晒時間拖拉 不如及早當佢係敵人看待或者當無識過 呢個人從此消失喺你人生
以前佢傻傻地,都唔會諗埋d仆街野
所以就幫佢
唉~我覺得睇錯人
我就係出名多交心朋友先覺得你傻閪on9,點醒你咁自我中心,唔會去體諒人,流失嘅人只會愈來愈多
嘩屌 俾下意見就干預佢生活有冇咁敏感
無錯 或者果啲人嘅出發點係想朋友好
但係刻意嘅善意就係偽善
果啲人甚至無尊重到朋友嘅真正想法
只係強加自己個套係人地身上

設身處地咁諗
人地咁擅自幫你做決定
你自己真係會開心咁接受咩?
對方發火會嬲真係唔意外
得香港文化先係咁
只可以話你當佢朋友根本無所謂
你介意佢做狗證明你地友誼本身脆弱
你係咪朋友都唔多個柒下柒下以為自己好撚醒嗰啲獨醒撚?
起一起底見到你時事台出咁多post, 即刻諗起老鳳移民日本(網絡上),希望你d真心朋友唔係(網絡上)
無姐妹咪算,到時單簡啲結婚咪算,唔會人人都咁好有十幾個兄弟姐妹,之後有大大班親戚 幾十圍酒
唔得閒打機都要絕交
你出軌?
有冇諗過一開始就只係你當人朋友
Me
以前有個同班同學俾人發現做狗之後
ig 由三百幾個 變到得返兩位數字follower
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞