[是咁的] 我喺加拿大住咗十幾年, 識到一個女仔叫Z..(2)

1001 回覆
49 Like 9 Dislike
Z:一早話咗要肥到砸死你㗎嘛.

我:仆街..呢啲你又咁記得..

Z:咁請問我唔記得咗邊啲呢?

我:Er....

Z:仲有你對我用過嘅厠紙嘅癖好...

我:啤.....

Z:係咪呢係咪呢...我就好記得你唔記得咗邊啲.

我:得啦得啦...唔使講...
Z未講出口我已經估到佢想講乜.

Z:慚愧啦咩?收恥啦咩?咁多嘢講...
見有位入, Z勁得戚咁踩多兩腳.

其實連我自己都有啲眼瞓, 所以畀Z採踩咗兩腳之後, 一時間忍唔住、衝口而出:仆街丫,上次你一個電話我連工都冇埋, 都冇講過一句...
但一講完我就知自己講錯嘢..

Z:Umm...

我:.......

Z完沉默停機唔出聲..
.......

.......

Z:...Sorry...呀
隔咗差唔多成十幾分鐘, Z終於開口.

我:唉..得啦...過咗去就算撚數啦, 無謂提...

見Z塊面那埋一舊, 我拿拿聲轉話題:反正嗰間金牛苑我都唔想做好耐㗎喇, Jimmy哥正仆街吖嘛...全行都知㗎啦...

可惜Z塊面都係冇咩變化, 我唯有繼續講:而且而家呢間幾好丫,又跟著個好老細幫人開檔, 間唔中又有banquet炒吓散, 學到嘢得黎又搵到吓錢, 唔係點幫架車交保險, 你老母成三百幾蚊一個月...

可能Z見我好努力咁轉話題, 就順住講落去:嘩保險咁貴㗎?

我:係呀, 貴撚過架車....
講完我就順手點咗支煙.

Z:hmm哼哼!

我:係係...
聽見Z哼我, 就遞咗支煙過去俾佢吸咗啖.
Z撳開咗隻窗、呼咗啖煙出街之後問:咁你呢架車買咗幾多錢呀?

我:嚴格嚟講..唔使錢, 頭先你見到我個friend送嘅...

Z:嘩, 咁著數!?佢仲有冇多一架送畀人呀?

我:丫屌...不過我都夾硬攝咗幾千蚊畀佢, 無謂爭人嘢丫...

Z隨手拎起咗我擺喺架車支水, 之後扮拎住支咪咁遞去我面前:呢位先生好似有嘢想講㗎喎..

我:唉...b男單嘢你唔記得喇咩?

Z:咁又係....無謂爭人嘢..

我:咪係囉..

Z:咁你而家呢間做咩㗎?

我:自助餐...
見Z正常返, 我就開始講吓舊時金牛苑嗰啲戇鳩嘢, 又講吓genius同跟A&R兩兄弟搵食嗰啲搞笑嘢, Z一路笑住聽有時又答吓口, 講講吓就差唔多返到Z住嗰到.
Z:喂我到啦, 你上唔上嚟呀?
Z指住其中一棟apartment.

我:哦..都好丫..反正有啲急尿....
我順住Z指嗰方向望過去, 仆街咁熟口熟面嘢...

呢棟野隔離咪係TL佢成家住嗰棟!?.....

Z:咁你喺前面條街轉入去,嗰邊有位泊車..

我:哦...
諗起縮水版徐若萱, 唔知佢係日本過成點呢?..

女嘅嘢, 真係唔使多, 夠食就得...
who
咩都記得
小甜但又有d sad
唔記得左呢個時間大C 食緊邊條女
有無人可以提下我
又嚟問答比賽

我都去咗 genius 到, 做你話呢
大家唔會記得呢段時期你做緊乜
只係會記得呢個食緊邊條女

genius 姐係食黑森林?
係咪奶m同森林同扮白卡個3條個陣呀
成間鋪啲女都食晒啦
[是咁的]我喺加拿大住咗十幾年, 因緣際會食過一班各有特色嘅囡囡 2..
https://lih.kg/buauReV
搵返之前既回覆有嘗試組織過貓巴重味食女list
輕鬆進入賢者模式
[是咁的]我喺加拿大住咗十幾年, 因緣際會食過一班各有特色嘅囡囡
https://lih.kg/yAuyzoX

搵返個回覆坐沙發先

清潔、廚房執碼, 冬菇頭家姐、阿媽、阿姨我冇食過
陣間要同老婆出去睇醫生, 之後趕住係新年之前剪頭髮、再出去買下年貨, 今晚先會有文
祝定樓主你新年快樂先
你記得拎1001孝敬你老婆
仲有少少, 應該直接開新post, 推爆㗎喇
講定先, 仲未返到屋企, 但老婆講到明會捉我去整蘿蔔糕, 今晚都唔使旨意有文
我愛老婆

我老婆世一
[是咁的] 我喺加拿大住咗十幾年, 識到一個女仔叫Z...(3)
https://lih.kg/3284241
推推
推推推
推推推推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞