[是咁的] 我喺加拿大住咗十幾年, 識到一個女仔叫Z..(2)

1001 回覆
49 Like 9 Dislike
因為K走咗之後嗰年嘅農曆新年,經過T嘅介紹我識咗D, 而個零月之後我正式開始同D拍拖, 一齊之後我仲痴線到, 又喺右手手臂紋咗佢個initial, "D".

Z知道呢件事之後第一反應即刻O咗嘴、仲差啲被支煙濁親.

咳完一大輪之後, 先話:咁撚突然嘅你份人!?

我遞咗杯水畀佢:冇事呀嘛你.....我不嬲都係咁㗎啦, 第一日識我呀?

Z飲完水之後, 靜咗幾秒先答我:咁又係.

沉默咗幾秒之後, Z又講:唔係話乜野, 但touch wood... Touch wood呀吓..

我:你係touch至好....

Z:妖..
講完就走去摸下棵樹, 之後返返嚟:touch 完啦...

我:唔該.

Z:你同而家呢條女分咗手, 咁你下次嗰咪又要搵番個d字開頭嘅名?唔係隨時手都畀人斬落嚟,要去換條麒麟臂...
我:吓?點解呀?

Z用支煙指一指我個紋身:你話呢?

我口震震答佢:er.... 唔會啩...

Z之後笑住咗講:你條友集集都係咁...戇鳩仔..

我:係係....

而我生活嘅中心, 亦慢慢由Z開始轉移咗去D.

當時D仲係返緊UT year2, 閒時就會喺finch station附近一間泰國餐館打工, 所以我每次放假或者得閒,基本上唔係downtown就會喺finch嗰頭出沒陪D.

雖然成間金牛苑間嘅人, 除咗T之外都係仆街,但都叫做穩穩定定收入又唔錯, 而且仲要供養我阿媽同蓄錢買車,所以當時我冇諗過短期內會有咩變化.

直到差唔多大半年後有一個星期五夜晚, 金牛苑忙到冧場嗰陣, 突然收到一個電話, Z只係簡簡單單用咗兩個字, 就直接改變咗我之後嘅人生.

咩叫兩脅插刀嘅朋友?咪就係只要一句說話、什至幾個字, 就會義無反顧、不問情由、諗都唔諗就狗衝去幫你, 就算明知之後會仆曬街.
極MK

但手頭上唯一一張so call叫影到兩個紋身嘅相

而最神奇嘅係, 之後我仲喺first Markham plaza撞返我喺加拿大第一條女b(初戀呀初戀...), 不過都係好耐之後, 我再返嚟First Markham Place幫人開檔做檸檬樹嘅事...
K咁肌渴出面可能都有幾條仔喎!你哋都各自搵食
咁我就唔知喇
隻手忍唔住撳咗個負皮唔好意思
唔緊要, 我自己都想負個皮
你條死戇鳩原來同D開始得咁突然
之前已經預告咗㗎喇, K之後出場嘅會係邊個?

btw, D真係好好好好好人嚟, me不是腳膠
證明你個心都冇Z分撚左手都唔係同佢一齊先
不願置評
同埋你宜家都一撚定係比老婆食住你老母睇人好準
我愛我老婆
真 點會突然比D 出現 雖然D係好好人
但樓主條mk 心態上唔想比人睇死同食住?
我係肥j同阿Wing應該打柒佢睇住條仆街仔以為生性
我已經唔記得左邊個係D
平胸cbc, 幫不舉既樓主搵番雄風
唔該哂
點解D唔可以突然出現
我好似從來冇生性過
因為大大個Z 係度呀on9 仔
不願置評
突然醒起, 唔知之前邊一個brother係我某一個經歷post講過, 我永遠都係會揀嗰啲正常人唔會揀嘅選擇
對唔住樓主
真係好mk好想笑
個紋身好mk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞