[是咁的] 我喺加拿大住咗十幾年, 識到一個女仔叫Z..(2)

1001 回覆
49 Like 9 Dislike
左手嗰個就係Z都話靚嘅第一個紋身?
老咗又會生多啲 你係咪可以生埋上的水嗰隻
騎劫一下
聽日有個interview
想問下大家有咩會問同想聽到咩答案
你見咩工呀老細
係, 煩到仆街
係.
Operation associate in payment

見呢啲工我覺得好死㗎咋話?

講下啲呢間公司收費同其他嗰啲有咩唔同, 有咩優/劣勢(最好可以搵到有咩唔夠其公司好, 就陰啲陰啲暗示畀佢聽), 自己過去工作經驗對而家呢份工有咩幫助, 鳩吹下自己之前過喺公司出現嗰啲咩危機, 而你又救返佢哋, 自己過去又點同啲客戶建立關係, balbalbal...

btw, Office event organisation關你撚事呀??HR死撚曬!?

有咩危機唔洗吹啦
咁多年總會遇過啲大風浪,照up 返出嚟就得啦

Office event organisation 我打算兜返個轉話佢care 員工,大家應該會係work as a team 咁
所以好吸引我

好型喎 幾多男人恨都恨唔到 由佢生唔得咩
根本就係為佢而紋 佢仲問係米你自己設計
有鬚咪好,我可以幾日先剃一次

小鬚到懷疑自己唔夠荷爾蒙
亞洲人係咁上下 (印度佬除外)
當你多鬚果陣你就會明有幾煩
遲少少剪頭髮/剃鬚就成個流浪漢咁
剃鬚刀又要錢

你係咪陳凱琳細佬咁樣
吳彥祖咁樣呀
我唔係混血兒
我都叫做喺外國interview過幾個人
好多時候佢會問你一啲叫做competency questions嘅嘢
例子:Please give an example of when you went above and beyond to achieve a certain goal.
個重點在於點樣回答
正路係講故咁樣
1.Describe 個 Situation
2. 你個approach
3. Outcome
4. Learnings and potential improvements

只要你照著咁答
衰極有個譜

通常你只要背幾個例子其實真係可以百搭咁apply
你只要今年12月-出年1月唔好扑野就破左呢個命數
呢類應該係識swift/RTGS之類
咁要搵k嚟個男人最痛先
咁如果都有的話……..
樓主老婆T就係聖母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞