有無Fresh Grad仲未搵到工?(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
讀完geog出黎完全唔知有咩啱做 報左好多份連interview都冇

文科仔x2
offer神求你打嚟
讀完geog出黎完全唔知有咩啱做 報左好多份連interview都冇

Soc Sci同文科喺香港既搵食機會🤦‍♂️ 🤦‍♂️
呢度有冇澳門fresh grad巴絲都未搵到工

here

你哋咩major

都係搵admin類嘅工?

Sci何嘗唔係?

Sci何嘗唔係?
全部有關既工都要management/N展底 就算想搵個環保團體黎做都要爭崩頭
已經絕望了, 我想跳.................................舞
個job ad又出返嚟 係咪冇機會
又send多幾間,中細型嘅都send埋
有無人經agent搵工?
8大 HR fresh grad 點解我apply極d HR aasistant都好似冇咩回音咁 連interview 都唔俾個我

cv 同 cover letter 又睇唔到有咩問題 我叫價13k 有冇巴打可以指點迷津 唔想失業

好多hr工都要有exp 我冇經驗應該收皮
利申 同科

又唔係既
我覺得其實HR junior post好少
而且唔係咁多人會想教個完全冇經驗既人
搵工呢D緣份黎既
繼續努力

Agent都話而家hr jun post個巿好差

根本就所有公司都想搵個即食嘅人,唔洗train,又唔洗驚train完你之後走
咩post都係 (除左要跑數嗰啲)

我真係肯學肯做 但係連個機會都冇

係囉之前都係咁搵HR工
成個月1個INTERVIEW都冇

多數係, 我之前果份都係咁
想問下依家仲有咩工岩bba人
jobsdb好多都唔岩

Business admin 好多工都得喎

Bba咁都冇
咁我ba真係死左佢好過😞

睇下你要求高唔高姐

利申:ba,9月讀master, 搵極都係得一份ou pt tutor既conditional offer(開學先知有無得做,因為未肯定開幾多班,會唔會cut

OU教咩科 係未DL Tutor ?
8大 HR fresh grad 點解我apply極d HR aasistant都好似冇咩回音咁 連interview 都唔俾個我

cv 同 cover letter 又睇唔到有咩問題 我叫價13k 有冇巴打可以指點迷津 唔想失業

好多hr工都要有exp 我冇經驗應該收皮
利申 同科

又唔係既
我覺得其實HR junior post好少
而且唔係咁多人會想教個完全冇經驗既人
搵工呢D緣份黎既
繼續努力

Agent都話而家hr jun post個巿好差

好多教話recent graduate will be considered 寄完都冇回音....
決定鳩send算

一早就應該係咁

唔理間公司伏唔伏照send
係驚做一排先知伏又要再搵就on99

講真多D interview都冇壞
當practice
只不過有可能會令自己覺得in左咁多份工都冇一份中而唔開心囉
有無人經agent搵工?

畢業到而家全部都係agent彈比我既中獎

當係啦

當係啦

你當佢草CV

當係啦

你當佢草CV

當係啦

你當佢草CV

jobsdb好多都唔岩

Bba咁都冇

睇下你要求高唔高姐

利申:ba,9月讀master, 搵極都係得一份ou pt tutor既conditional offer(開學先知有無得做,因為未肯定開幾多班,會唔會cut

係呀
jobsdb好多都唔岩

Bba咁都冇

睇下你要求高唔高姐

係呀

a&ss
有個offer但係佢job ad要求f6就做得 感覺呢4年好似白讀
有個offer但係佢job ad要求f6就做得 感覺呢4年好似白讀

咩工先 大公司就做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞