有無Fresh Grad仲未搵到工?(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
offer 神 快點打救我

長期就介意 出trip咁就ok
之前見工大學張transcript未寄到黎

今日到左 使唔使通知番HR 後補 定等佢打電話黎好?

長期就介意 出trip咁就ok

一樣
比你揀,你會揀邊個offer?

1. Starting salary 31K, 但無乜前途,橫向mobility 低
2. Starting salary 18K, 有前途但辛苦

31k邊行

政府資助既組織
跟政府master payscale

CLO?

又係到見到你
係啊 不過reject左啦 佢d hr 串過馬撚

竟然
咁師兄宜家做緊咩

有大型law firm offer
人工雖低,但前途點都好過日日對住mk, 老同

人工高低唔係唯一標準,前途唔多好真係寧願唔做
希望各位早日有offer
Interview 神
17 fg

7月先開始搵工
剛剛收到 Fortress Store Trainee Manager offer
14k, 13個月糧, 6日, 9個鐘連1個鐘食飯, 12日年假, 銀行假期, 公積金/強積金
Train 1年,期間唔洗跑數,HR同我講完左Training 保守估計20k以上

諗緊要唔要offer好 唔係太大興趣,但又未至於討厭

利申: 番緊份PT, 每日5-6個鐘, hea到仆街, 12.5-14k, 穩定(方便我邊返邊搵工), 鐘意請假就請假, 但無野學&無福利

有冇問清楚 完左training係做辦公室定做高級sales

Store Trainee Manager 你話呢
之前見工大學張transcript未寄到黎

今日到左 使唔使通知番HR 後補 定等佢打電話黎好?

佢問先比啦
除非你first hon靚grade, 咁可以有多d籌碼
17 fg

7月先開始搵工
剛剛收到 Fortress Store Trainee Manager offer
14k, 13個月糧, 6日, 9個鐘連1個鐘食飯, 12日年假, 銀行假期, 公積金/強積金
Train 1年,期間唔洗跑數,HR同我講完左Training 保守估計20k以上

利申: 番緊份PT, 每日5-6個鐘, hea到仆街, 12.5-14k, 穩定(方便我邊返邊搵工), 鐘意請假就請假, 但無野學&無福利

有冇問清楚 完左training係做辦公室定做高級sales

不過store manager suppose都係坐房?
17 fg

7月先開始搵工

6日,仲要on shift,仲要番10個鐘,仲要冇咩career path

連食飯9個鐘,不過有機會要OT無補水

6日+on shift,你頂唔頂到先,同埋Fortress果D sales 十幾個鐘,你就算MT都預要OT

坦白講,成份工無乜問題除左要返6日
比你揀,你會揀邊個offer?

1. Starting salary 31K, 但無乜前途,橫向mobility 低
2. Starting salary 18K, 有前途但辛苦

31k邊行

政府資助既組織

CLO?

又係到見到你

竟然
咁師兄宜家做緊咩

最近都有law firm offer 開始返工無幾耐,但已經想辭職
呢度有冇澳門fresh grad巴絲都未搵到工
真心唔明點解到而家都未搵到工
係咪自己要求高
定搵左無耐咋?

兩樣都係
offer神

31k邊行

政府資助既組織

CLO?

又係到見到你

竟然
咁師兄宜家做緊咩

最近都有law firm offer 開始返工無幾耐,但已經想辭職

唔好灰 加油呀
巴打intl定local? 做咩位先?
17 fg

7月先開始搵工

不過store manager suppose都係坐房?

要企鋪
後期會多啲會開,好多training上
未完training走要賠錢(好似係)
17 fg
15k, Mon to Fri, 9h (1h lunch time ), AL 7days , 返工要預1.5h, Job title OK , 有 career path , 銀行假期

係咪都好harsh ??

我覺得ok
不過係遠咗少少

咁要帶老母返工 追數追死

政府資助既組織

CLO?

又係到見到你

竟然
咁師兄宜家做緊咩

唔好灰 加油呀
巴打intl定local? 做咩位先?

Local firm 都算大行, 我係極低層員工, 入職第一日就好chur (驚自爆)
瞓前再拜
17 fg
15k, Mon to Fri, 9h (1h lunch time ), AL 7days , 返工要預1.5h, Job title OK , 有 career path , 銀行假期

係咪都好harsh ??

我覺得ok
不過係遠咗少少

真係健康人生

來回3個鐘 放工番到屋企食飯沖涼又差唔多訓得覺
唉 個個都有offer
唉 個個都有offer

唔好睇到連登就係世界嘅全部

我大把friends仲去緊旅行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞