有無Fresh Grad仲未搵到工?(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Offer神
我求你

咩行業咩post?

同問

18AL咁多

點解係jobsdb見唔到

offer神求下你
Offer神

Sd完cv得兩份有面試 都唔知點算
晒銀時second up fg返緊13 k牛工
五日朝九晚六
搭車來回3粒鍾
福利跟撚足勞工法例
想揾好D嘅工
乎合哂d條件但interview 都冇 應唔應該send 多幾次cv比佢
話就話兩星期通知,有冇人真係啱啱好兩個星期後先收到offer
五日朝九晚六
搭車來回3粒鍾
福利跟撚足勞工法例
想揾好D嘅工

搵到咪轉, 如果唔係都係要繼續做, 就係咁簡單
世事都俾我看透
利申: 依家都係0 offer, 你有工返真好
話就話兩星期通知,有冇人真係啱啱好兩個星期後先收到offer

次次講親話2個星期通知, 次次都冇offer

次次講親話2個星期通知, 次次都冇offer

重要隔左2個星期開新post請人
Hr: 14k not ok
Me: 13 ok?
Hr: 12 ok?
仲要5.5 days

寫14
Hr: 想confirm你expected salary
Me: ??????
Me: 介唔介意比小小建議, 我唔係太清楚市場價
Hr: 14-18, 16 你ok?
Me: ok

ReaultResult: 16.5k

咩行業咩post?

同問

16.5k
似係BEA
五日朝九晚六
搭車來回3粒鍾
福利跟撚足勞工法例
想揾好D嘅工

世事都俾我看透

出去做lab要瘋狂OT先得13,14k,但係對比其他非專科嘅同學人地平均都16,7k仲有double pay,十幾廿日AL
五日朝九晚六
搭車來回3粒鍾
福利跟撚足勞工法例
想揾好D嘅工

世事都俾我看透

出去做lab要瘋狂OT先得13,14k,但係對比其他非專科嘅同學人地平均都16,7k仲有double pay,十幾廿日AL

咁都冇計, 依家搵工搵食都艱難
五日朝九晚六
搭車來回3粒鍾
福利跟撚足勞工法例
想揾好D嘅工

世事都俾我看透

而且你睇人好, 人地睇你好, 咁諗可能會好過D
offer
Send咗幾十份終於收到interview call
諗住pr公司應該ok
上網search又話係伏
做乜撚嘢事打親畀我都係伏屌
正常公司就乜都無做乜鳩

18AL咁多

點解係jobsdb見唔到

好多manager post
Jobsdb 真係愈黎愈難搵工
全部都係aia/agent post
一係就senior post
Search engine都唔user friendly 好心抄下ctgoodjobs template啦
Jobsdb 真係愈黎愈難搵工
全部都係aia/agent post
一係就senior post
Search engine都唔user friendly 好心抄下ctgoodjobs template啦

好多都想搵即食唔想 又要重頭教過啲野 驚教完又走
有冇人覺得ctgoodjobs 畢業生嗰類好廢,根本好多工都唔係for fresh grad

push

之前去左in間公司L字頭
Executive assistant to ceo
Prefer fg ',14-17k
入到去個ceo係大陸二世祖咁款
全程問既野唔關返工事+北方普通話
之前去左in間公司L字頭
Executive assistant to ceo
Prefer fg ',14-17k
入到去個ceo係大陸二世祖咁款
全程問既野唔關返工事+北方普通話

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞