有無Fresh Grad仲未搵到工?(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
想問下各位巴絲打
之前mass send 左email, 跟住收到間電話黎Call interview
但係search番間公司名係今年二月開, 又係做啲private equity investment
大家會唔會去見 同家母講完佢叫我咪去見, 話多數呃FG
但個post 名都唔係跑數野, 係話做啲internal 野既management traniee

同問,面對同樣情況

Accept左先啦梗係

出咗2個offer,對方都唔accept

想問下有無人經agent搵工

正確心態

同問,面對同樣情況

Accept左先啦梗係

有無人報左青協?
完全無回音

搵過其他算

[member] 如果interview完打去問呢? 話想補番張transcript 其實想睇下請左人未? HR係唔係都唔太喜歡? [/quote]
拜左3次終於有in既機會
不過岩岩打來條友好串下,佢講地址果陣我有樣聽錯佢重複講果陣好唔耐煩又拖長個音來講
希望過兩日見工順順利利啦

唔肯send email confirm 淨係係電話講地址既95%都係伏

唔係掛
希望今次係屬於5%啦

伏已中
拜左3次終於有in既機會
不過岩岩打來條友好串下,佢講地址果陣我有樣聽錯佢重複講果陣好唔耐煩又拖長個音來講
希望過兩日見工順順利利啦

唔肯send email confirm 淨係係電話講地址既95%都係伏

唔係掛
希望今次係屬於5%啦

伏已中

點伏法
Offer神
Interview 神
呢度有冇澳門fresh grad巴絲都未搵到工

here

Settlement忙到七彩
3rd in 完感覺唔錯
Offer神
Show左自己好想好想做份工 好想有offer

[member] 如果interview完打去問呢? 話想補番張transcript 其實想睇下請左人未? HR係唔係都唔太喜歡?
[/quote]

你可以打去直接問個role close咗未嘅
你做咩煩到佢hr都唔鍾意架啦
理得佢,照打囉。不過預咗有可能hea你
Hr: 14k not ok
Me: 13 ok?
Hr: 12 ok?
仲要5.5 days

寫14
Hr: 想confirm你expected salary
Me: ??????
Me: 介唔介意比小小建議, 我唔係太清楚市場價
Hr: 14-18, 16 你ok?
Me: ok

ReaultResult: 16.5k

咩行業咩post?

同問

咩department

17FG 叫HR assistant 13k係未太高
非8大 搵左3星期一個interview都未有

Settlement忙到七彩

之後條路會點走?
同實際上係做咩?冇咩概念

喂一樣喎

喂一樣喎

我都係
收到offer啦
多謝offer神
唔洗多 一個自己鐘意既就夠曬啦
大家加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞