有無Fresh Grad仲未搵到工?(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
hsbc bt referral program
15k +18 al 5wd
tg: comeon8

同我自己apply有咩分別

Bt有咩職責
hsbc bt referral program
15k +18 al 5wd
tg: comeon8

同我自己apply有咩分別

Bt有咩職責

6month-1year teller
career path teller>gbo>pro>rm

referral program 可以track住個status 同可以教路有咩準備
我係八大冷門既工程 (工業方面) fresh grad

而家有個offer
Title係 assistant sales engineer
大公司
basic 15k, 13個月糧,bonus,12日AL,番一至五,三個月試用,佣一季咁計 (過左試用再傾)

想請教下:
1. 做唔做得過?
2. 有冇行內人知一單工程,通常抽幾多%做佣?
3大SocialScience Master grad
之前做過二年野
而家轉field, 蠢左咁expected salary 寫低左不少

雖然有offer, 但不想番工
但經濟又緊張, 呢個offer唔要唔知等到幾時

心理好不平衡
有冇人救下我

點解master都讀ss咁睇唔開
之前做過二年野
而家轉field, 蠢左咁expected salary 寫低左不少

心理好不平衡
有冇人救下我

有限學費下想洗㡳

但係可以揀其他master嘛 就算sw master都好
之前做過二年野

心理好不平衡
有冇人救下我

有限學費下想洗㡳

但係可以揀其他master嘛 就算sw master都好

SW full time 2年
我冇咁多錢&冇可能再不工作二年

我不甘心人工減1/3
Expected salary, 自己又信錯呢行做緊既人既意見

巴打加油
祝你日後條路易行啲

而家有個offer
Title係 assistant sales engineer
大公司
basic 15k, 13個月糧,bonus,12日AL,番一至五,三個月試用,佣一季咁計 (過左試用再傾)

想請教下:
1. 做唔做得過?

johnson control?

而家有個offer
大公司

想請教下:
1. 做唔做得過?

johnson control?

唔係
屌你地第一份工人工真係唔可以低呀
一開始低,有排先跳得高
一開始低,有排先跳得高

咁都要有offer先得既
21k 返地盤
一至五 0800-1800
星期六 0800-1200
工作環境危機四伏,公司冇Job就會炒人
想搵份返五日朝9晚6,人工低幾k冇所謂

唔只低幾k咁簡單
你一星期返少9個鐘
四個星期就36個鐘
180/216 x21k
已經得返17500
仲要穩定舒服唔比人炒
14k都難搵

咁睇黎入政府ACO好過,至少肯定唔洗OT
一開始低,有排先跳得高

咁都要有offer先得既

21k 返地盤

唔只低幾k咁簡單
你一星期返少9個鐘
四個星期就36個鐘
已經得返17500
仲要穩定舒服唔比人炒
14k都難搵

點解你地成日講到政府好易入咁既
21k 返地盤

唔只低幾k咁簡單
你一星期返少9個鐘
四個星期就36個鐘
已經得返17500
仲要穩定舒服唔比人炒
14k都難搵

之前ACO都好似成幾萬人考得幾百個位
21k 返地盤

唔只低幾k咁簡單
你一星期返少9個鐘
四個星期就36個鐘
已經得返17500
仲要穩定舒服唔比人炒
14k都難搵

感覺仲難過入大學, 大學都係幾萬人去爭萬幾個位
21k 返地盤

唔只低幾k咁簡單
你一星期返少9個鐘
四個星期就36個鐘
已經得返17500
仲要穩定舒服唔比人炒
14k都難搵

感覺仲難過入大學, 大學都係幾萬人去爭萬幾個位

無錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞