有無Fresh Grad仲未搵到工?(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
有時真係寧願自己唔係u grad, 是鳩但搵份sales/飲食就算 ,仲要人工唔低

屌 我都係咁話
搵非文職既工又會俾d傻西問: 咁你讀個degree黎做乜?

19 degree讀黎把黎
人生污點

女友quit u做飲食6day11h 16k
我19degree 文職5day 12k
係咁俾佢屌我讀黎把撚曬時間

過5年 10年 再拎出黎睇

6day 11hr
今日好多銀行工
裸辭完 好開心玩左2個禮拜
又要返黎搵工
但完全唔知應該搵咩好
裸辭完 好開心玩左2個禮拜
又要返黎搵工
但完全唔知應該搵咩好

之前做邊行?
8大 HR fresh grad 點解我apply極d HR aasistant都好似冇咩回音咁 連interview 都唔俾個我

cv 同 cover letter 又睇唔到有咩問題 我叫價13k 有冇巴打可以指點迷津 唔想失業
8大 HR fresh grad 點解我apply極d HR aasistant都好似冇咩回音咁 連interview 都唔俾個我

cv 同 cover letter 又睇唔到有咩問題 我叫價13k 有冇巴打可以指點迷津 唔想失業

好多hr工都要有exp 我冇經驗應該收皮
利申 同科
決定鳩send算

利申 同科

又唔係既
我覺得其實HR junior post好少
而且唔係咁多人會想教個完全冇經驗既人
搵工呢D緣份黎既
繼續努力
決定鳩send算

一早就應該係咁
決定鳩send算

一早就應該係咁

唔理間公司伏唔伏照send
係驚做一排先知伏又要再搵就on99

利申 同科

又唔係既
搵工呢D緣份黎既
繼續努力

Agent都話而家hr jun post個巿好差
求second in

利申 同科

又唔係既
搵工呢D緣份黎既
繼續努力

根本就所有公司都想搵個即食嘅人,唔洗train,又唔洗驚train完你之後走
咩post都係 (除左要跑數嗰啲)

利申 同科

又唔係既
搵工呢D緣份黎既
繼續努力

根本就所有公司都想搵個即食嘅人,唔洗train,又唔洗驚train完你之後走
咩post都係 (除左要跑數嗰啲)

我真係肯學肯做 但係連個機會都冇
返左三個月好低人工既clerk工
仲要無前途 無野學
想走
但一諗起又要面對搵工既過程..

利申 垃圾非三大soc sci jj

差唔多 clerk都是賤價

我clerk ~17k
今年Fg
呢度有冇澳門fresh grad巴絲都未搵到工

here

你哋咩major

都係搵admin類嘅工?
仲要無前途 無野學
想走

我clerk ~17k
今年Fg

Clerk有咁高人工
😂屌 過左2 round interview 去到 HR 交文件 等左三個工作天都冇回音
😂屌 過左2 round interview 去到 HR 交文件 等左三個工作天都冇回音

3日姐 佢有無講幾星期內?

補交 transcript 月頭交曬其他文件

補交 transcript 月頭交曬其他文件

佢話 will contact you when the Result is confirmed....
仲要無前途 無野學
想走

我clerk ~17k
今年Fg

Clerk有咁高人工

here

你哋咩major

here

你哋咩major

讀完geog出黎完全唔知有咩啱做 報左好多份連interview都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞