有無Fresh Grad仲未搵到工?(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
求offer神
黎緊有2 3個interview

咩department

我都等緊佢,不過你另一間係咩公司?你想要咩package先accept?

我都有呢個offer,跟住search左好多,結論係qa無前途
如果你讀cs應該有其他更好選擇

我自己非專科無得揀,出面最盡都係得14k offer
17FG 叫HR assistant 13k係未太高
非8大 搵左3星期一個interview都未有

喂一樣喎

我都係

屋企日日吹搵工 但我唔係唔想搵 係冇人搵我先灰

我懷疑我字體係咪有問題搞到睇唔到
用緊arial narrow
再唔得就用返arial/ new roman 算

關咩事
你唔係用pdf?

喂一樣喎

我都係

關咩事
你唔係用pdf?

我用word
收到offer啦
多謝offer神
唔洗多 一個自己鐘意既就夠曬啦
大家加油

巴打邊間

Business related 既NGO

ngo實好好pay

過左probation有15k

依家幾多?
Btw你係絲打?

而家12.5
15AL係咪算ok?
Yesss
收到offer啦
多謝offer神
大家加油

巴打邊間

ngo實好好pay

依家幾多?
Btw你係絲打?

而家12.5
15AL係咪算ok?
Yesss

個offer唔錯, 5 day?

巴打邊間

ngo實好好pay

依家幾多?
Btw你係絲打?

而家12.5
15AL係咪算ok?
Yesss

個offer唔錯, 5 day?

Yess
offer神
有份工offer來回3個鐘大家會唔會做?

唔會啦。冇得簡就話
時間就是金錢

新界去港島都3個鐘來回 容咩易
大把人係咁
呢度有冇澳門fresh grad巴絲都未搵到工

here

你哋咩major
下年grad 但今年無搵intern
仲要係top up仔only
Grad左再搵intern拎個經驗再搵 ft好無

喂一樣喎

我都係

關咩事
你唔係用pdf?

我用word

cv用pdf是常識吧
收到offer啦
多謝offer神
大家加油

巴打邊間

ngo實好好pay

依家幾多?
Btw你係絲打?

而家12.5
15AL係咪算ok?
Yesss

15日好多啦

唔會啦。冇得簡就話
時間就是金錢

大把人係咁

上世做錯事
今世住新界

唔會啦。冇得簡就話
時間就是金錢

大把人係咁

係,我都知好多人係咁
offer神
whatsapp群有好多人比意見你,一齊傾下啦
入到黎要介紹自己先

https://chat.whatsapp.com/AeMgef4ZiQtLJXBafQZxaU

咩group嚟

喂一樣喎

我都係

關咩事
你唔係用pdf?

我用word

cv用pdf是常識吧

我都係

關咩事
你唔係用pdf?

我用word

cv用pdf是常識吧

又唔係既 word都ok?
我全部都係word files 都有6份interviews
whatsapp群有好多人比意見你,一齊傾下啦
入到黎要介紹自己先

https://chat.whatsapp.com/AeMgef4ZiQtLJXBafQZxaU

咩group嚟

有冇TG group
TG group好D
Whatsapp會睇到tel no ..

關咩事
你唔係用pdf?

我用word

cv用pdf是常識吧

又唔係既 word都ok?
我全部都係word files 都有6份interviews

都冇乜所謂
內容緊要啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞