有無Fresh Grad仲未搵到工?(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
收到offer啦
多謝offer神
唔洗多 一個自己鐘意既就夠曬啦
大家加油

巴打邊間
offer神 又一日

咩department

我都等緊佢,不過你另一間係咩公司?你想要咩package先accept?

Settlement忙到七彩

之後條路會點走?
同實際上係做咩?冇咩概念

呢個唔清楚 不過之前返工見settlement既人個個係度呻
收到offer啦
多謝offer神
大家加油

收到offer啦
多謝offer神
大家加油

巴打邊間

Business related 既NGO
收到offer啦
多謝offer神
大家加油

巴打邊間

ngo實好好pay

咩department

我都等緊佢,不過你另一間係咩公司?你想要咩package先accept?

有冇人簽埋contract等返工過陣收到更好offer?
你地點處理
17FG 叫HR assistant 13k係未太高
非8大 搵左3星期一個interview都未有

喂一樣喎

我都係

屋企日日吹搵工 但我唔係唔想搵 係冇人搵我先灰

咩department

拜左3次終於有in既機會
不過岩岩打來條友好串下,佢講地址果陣我有樣聽錯佢重複講果陣好唔耐煩又拖長個音來講
希望過兩日見工順順利利啦

唔肯send email confirm 淨係係電話講地址既95%都係伏

唔係掛
希望今次係屬於5%啦

伏已中

點伏法

尋晚send email, 今朝收到電話話聽日in,之後再改今日
搞到我趕頭趕命,去到開頭都正常咁in,之後叫我即場做個design, 之後就走左話俾時間我
咁我諗諗下唔對路冇理由免費幫人做野,就是但畫,之後同佢講ok, 佢就話忙有野做,搞到我坐左係度成9個字左右
期有個呀姐入來話sorry
最後in仲話有機會會有second in

Btw 最伏係份約有條例係: 辭工後半年不能返同類型公司,同叫人轉行有咩分別

第一次見工就中伏

喂一樣喎

我都係

我都係啦

喂一樣喎

我都係

我懷疑我字體係咪有問題搞到睇唔到
用緊arial narrow
再唔得就用返arial/ new roman 算

喂一樣喎

我都係

搵左差唔多成個月hr assistant 都冇人理 全部都唔撚請fg

喂一樣喎

我都係

搵左差唔多成個月hr assistant 都冇人理 全部都唔撚請fg

咩department

得個15K,7AL Offer
收到offer啦
多謝offer神
大家加油

巴打邊間

ngo實好好pay

過左probation有15k
offer神
offer神
得個15K,7AL Offer

15k好好 但7AL就...........
收到offer啦
多謝offer神
大家加油

巴打邊間

ngo實好好pay

過左probation有15k

依家幾多?
Btw你係絲打?
有份工offer來回3個鐘大家會唔會做?
有份工offer來回3個鐘大家會唔會做?

唔會啦。冇得簡就話
時間就是金錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞