有無Fresh Grad仲未搵到工?(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
求interview 同offer
fg走黎揾intern會唔會好on9
我無乜intern經驗好難揾工
好矛盾
有份高人工但無乜前途既offer
反而想做個d但低人工易入反而等極都無offer

Offer神

介唔介意講下係咩?

高人工係類似政府野 (好易自爆 )
未有offer 係law firm 個d
等到頸都長 又唔肯講係reject wor

高人工係紀律部隊? 有冇咁易自爆

唔係紀律部隊
因為個組織好細 好容易知
係關於legal野
好矛盾

Offer 神

Ok
巴打係讀law?

不過今年應該無pcll offer

讀law唔洗擔心啦
又放假喇
Interview 神

grad左就唔好晒時間搵intern啦

介唔介意講下係咩?

高人工係類似政府野 (好易自爆 )
未有offer 係law firm 個d
等到頸都長 又唔肯講係reject wor

高人工係紀律部隊? 有冇咁易自爆

唔係紀律部隊
因為個組織好細 好容易知
係關於legal野
好矛盾

Offer 神

Ok
巴打係讀law?

不過今年應該無pcll offer

讀law唔洗擔心啦

都好難講呀
所以都拜offer 神

grad左就唔好晒時間搵intern啦

Intern 通常係for未grad個d
直接揾grad program la
有冇巴絲做/做過公證行?

人工如何?
工作環境如何?
經常OT兼紅日要開工?
Interview神offer神
3rd hon可以點算

我有frd 3rd hon入左銀行mt
呢幾日先的起心肝上網search下有乜工
唉 自己非u grad公廁科marketing
又冇特別技能
又唔想做marketing相關既工
有fd做緊成日要ot
真係食得屎
又冇特別技能
有fd做緊成日要ot
真係食得屎

你有資格揀咩

努力啲啦
又冇特別技能
有fd做緊成日要ot
真係食得屎

你有資格揀咩

努力啲啦

又真係冇
所以呢幾日都好灰
好想繼續逃避 番住pt先
offer神
有無已經有offer嘅巴絲講下人工係咩range

返緊工
非專科15k shitty仔
5day work 銀行假

swire 咩post
好少見佢請人
intern, mt 果D要求好撚高好似
fg一直冇工開
因為屋企問題 想返night shift(凌晨到朝早) 既工
人工唔太差就可以 但想公司大d同福利好d
最好就有前途啦 (雖然冇都唔緊要)
想問有冇巴絲有推介

認真 PCCW call centre/ e-commcerce customer service好岩你
福利ok掛 有degree預11k-14k咁
Fg 9月返地鐵 做黃衣人點睇
14.5k 福利幾好
12al

波板糖人

站務主任
Offer神
Fg 9月返地鐵 做黃衣人點睇
14.5k 福利幾好
12al

波板糖人

站務主任

咩科fg
有無已經有offer嘅巴絲講下人工係咩range

返緊工
非專科15k shitty仔
5day work 銀行假

swire 咩post
好少見佢請人
intern, mt 果D要求好撚高好似

係呀屌唔係3大已經比佢西走左
Shitty咩科
返左三星期工
18K 15AL
大公司
每日無錢OT 15-60分鐘

一路都繼續send CV
如果有更好既 會即走

巴打返工請假in?

我都想知
之前有份工,要求識德文,要翻譯文件
我開15k,但間仆街consultant想壓到我13k,話我冇intern
我企硬話要15k,佢跟住就話冇位
我企硬得合唔合理
利申三大乞食科2nd up,年幾留德經驗,有德文cert
13k我個人覺得係侮辱

本身有master offer但仲掙扎緊係咪做返年野先

企硬啦屌.....
我之前搵工寫expected salary 18K
比無數agent壓到14K
一路都企硬 最後真係搵到18K既工
唔岩真係唔好逼自己做
成個job market大把工 唔會無工開

火燒其實你讀咩
fg 18k 有D葡萄
快啦巴打都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞