有無Fresh Grad仲未搵到工?(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
17 fg

7月先開始搵工
剛剛收到 Fortress Store Trainee Manager offer
14k, 13個月糧, 6日, 9個鐘連1個鐘食飯, 12日年假, 銀行假期, 公積金/強積金
Train 1年,期間唔洗跑數,HR同我講完左Training 保守估計20k以上

諗緊要唔要offer好 唔係太大興趣,但又未至於討厭

利申: 番緊份PT, 每日5-6個鐘, hea到仆街, 12.5-14k, 穩定(方便我邊返邊搵工), 鐘意請假就請假, 但無野學&無福利

有冇問清楚 完左training係做辦公室定做高級sales

Store Trainee Manager 你話呢

不過store manager suppose都係坐房?

要企鋪
後期會多啲會開,好多training上
未完training走要賠錢(好似係)

絲打係現職員工?
17 fg

7月先開始搵工
剛剛收到 Fortress Store Trainee Manager offer
14k, 13個月糧, 6日, 9個鐘連1個鐘食飯, 12日年假, 銀行假期, 公積金/強積金
Train 1年,期間唔洗跑數,HR同我講完左Training 保守估計20k以上

諗緊要唔要offer好 唔係太大興趣,但又未至於討厭

利申: 番緊份PT, 每日5-6個鐘, hea到仆街, 12.5-14k, 穩定(方便我邊返邊搵工), 鐘意請假就請假, 但無野學&無福利

有冇問清楚 完左training係做辦公室定做高級sales

Store Trainee Manager 你話呢

不過store manager suppose都係坐房?

要企鋪
後期會多啲會開,好多training上
未完training走要賠錢(好似係)

絲打係現職員工?

以前做同group
不過我做back office

CLO?

又係到見到你
係啊 不過reject左啦 佢d hr 串過馬撚

竟然
咁師兄宜家做緊咩

有大型law firm offer
人工雖低,但前途點都好過日日對住mk, 老同

人工高低唔係唯一標準,前途唔多好真係寧願唔做
希望各位早日有offer

最近都有law firm offer 開始返工無幾耐,但已經想辭職

唔好灰 加油呀
巴打intl定local? 做咩位先?

Local firm 都算大行, 我係極低層員工, 入職第一日就好chur (驚自爆)

做legal野定admin? 做下做下就慣
捱下刷下經驗先lor 有興趣咪之後入pc 或讀jd
加油啦
點揀好

1. 中型公司 未傾offer 不過幾多野學 老細好照顧fg 會有job rotation 但返工來回3個鐘 係做返自己讀果科

2. 大型公司 intern 黎既 表現好有機會轉perm 長短週返8點 係做返自己讀果科 但intern2個月人工每月9k

3. 教育中心 人工15k加佣 公司發展緊 老細都比我話事 但concern喱行好難搵到高人工同好似無career prospect 同埋老細諗野勁on9

4. 再搵過

3 頂住先啦 好過無錢
offer神

又係到見到你
係啊 不過reject左啦 佢d hr 串過馬撚

竟然
咁師兄宜家做緊咩

有大型law firm offer
人工雖低,但前途點都好過日日對住mk, 老同

人工高低唔係唯一標準,前途唔多好真係寧願唔做
希望各位早日有offer

最近都有law firm offer 開始返工無幾耐,但已經想辭職

唔好灰 加油呀
巴打intl定local? 做咩位先?

Local firm 都算大行, 我係極低層員工, 入職第一日就好chur (驚自爆)

做legal野定admin? 做下做下就慣
捱下刷下經驗先lor 有興趣咪之後入pc 或讀jd
加油啦

Legal野, 多謝巴打 你都要加油
offer神
offer god
offer神
有冇人見工見到心累
去到2nd/3rd 先炒
見完又未必岩自己

Offer god
想問大家點樣拖住HR?
定accept左先再算
Accept左之後有其他offer點搞
想問大家點樣拖住HR?
定accept左先再算

accept左再唔要offer
想問大家點樣拖住HR?
定accept左先再算

同問,面對同樣情況
想問大家點樣拖住HR?
定accept左先再算

同問,面對同樣情況

of coz accepted first
之後reject咪禮貌少少講
拜左3次終於有in既機會
不過岩岩打來條友好串下,佢講地址果陣我有樣聽錯佢重複講果陣好唔耐煩又拖長個音來講
希望過兩日見工順順利利啦
想問大家點樣拖住HR?
定accept左先再算

問下最遲幾時要答要定唔要
之後最遲幾時要返工
offer神
offer 神
有冇人收到啟勝et既offer?
Hr: 14k not ok
Me: 13 ok?
Hr: 12 ok?
仲要5.5 days
仲要5.5 days

咩工
上星期五IN

但見到JOBSDB 個廣告無左 係唔係即係請左人?

打去問RESULT 好似好ON9咁
仲要5.5 days

寫14
Hr: 想confirm你expected salary
Me: ??????
Me: 介唔介意比小小建議, 我唔係太清楚市場價
Hr: 14-18, 16 你ok?
Me: ok

Reault: 16.5k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞