有無Fresh Grad仲未搵到工?(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike

我懷疑我字體係咪有問題搞到睇唔到
用緊arial narrow
再唔得就用返arial/ new roman 算

關咩事
你唔係用pdf?

我用word

cv用pdf是常識吧

又唔係既 word都ok?
我全部都係word files 都有6份interviews

都冇乜所謂
內容緊要啲

岩 佢起到就得
最怕HR 開唔到

關咩事
你唔係用pdf?

我用word

cv用pdf是常識吧

又唔係既 word都ok?
我全部都係word files 都有6份interviews

都冇乜所謂
內容緊要啲

岩 佢起到就得
最怕HR 開唔到

Pdf主要係防止移位姐

咩department

我都等緊佢,不過你另一間係咩公司?你想要咩package先accept?

我都有呢個offer,跟住search左好多,結論係qa無前途
如果你讀cs應該有其他更好選擇

我自己非專科無得揀,出面最盡都係得14k offer

請教各位巴打,香港想學機械/醫療器材可以點入行?
我係八大冷門既工程 (工業方面) fresh grad

而家有個offer
Title係 assistant sales engineer
大公司
basic 15k, 13個月糧,bonus,12日AL,番一至五,三個月試用,佣一季咁計 (過左試用再傾)

想請教下:
1. 做唔做得過?
2. 有冇行內人知一單工程,通常抽幾多%做佣?

咩hon? 有冇相關intern嘅經濟

留名學野
offer神
我係八大冷門既工程 (工業方面) fresh grad

而家有個offer
Title係 assistant sales engineer
大公司
basic 15k, 13個月糧,bonus,12日AL,番一至五,三個月試用,佣一季咁計 (過左試用再傾)

想請教下:
1. 做唔做得過?
2. 有冇行內人知一單工程,通常抽幾多%做佣?

咩hon? 有冇相關intern嘅經濟

留名學野

做得過啦 不過佣間間唔同 你IN 果時可以問呀
offer god
收到offer啦
多謝offer神
唔洗多 一個自己鐘意既就夠曬啦
大家加油

巴打邊間

Business related 既NGO

NGO工點搵?有興趣
收到offer啦
多謝offer神
大家加油

巴打邊間

NGO工點搵?有興趣

Jobsdb
收到offer啦
多謝offer神
大家加油

巴打邊間

NGO工點搵?有興趣

Jobsdb

其實有business成份既ngo, 還是ngo嗎?

我又唔想直接講名...
其實講NGO應該係講錯
諗諗下Non profit making 先岩
offer神
Interview神 offer 神 保佑
收到offer啦
多謝offer神
大家加油

巴打邊間

NGO工點搵?有興趣

Jobsdb

其實有business成份既ngo, 還是ngo嗎?

我又唔想直接講名...
其實講NGO應該係講錯
諗諗下Non profit making 先岩

狗會
offer神
希望聽日會有消息
Offer神
Offer god
有冇人試過再sd email apply 同一份工? 諗諗下覺得expected salary寫得太高 寫低番d 再apply係咪好on9

咩department

我都等緊佢,不過你另一間係咩公司?你想要咩package先accept?

我都有呢個offer,跟住search左好多,結論係qa無前途
如果你讀cs應該有其他更好選擇

我自己非專科無得揀,出面最盡都係得14k offer

有冇人試過再sd email apply 同一份工? 諗諗下覺得expected salary寫得太高 寫低番d 再apply係咪好on9

無成本玩野點解唔做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞