Steam Deck香港有得Pre-Order (11) 大家收到聖誕禮物未

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
求奇 google 一個教學
https://www.youtube.com/watch?v=SLGvTDGDUcY
不過你兩張 sd card 咁玩唔知會唔會亂哂大龍,交俾其他高手講啦,我都係玩左部機兩個星期

比我揀就換內置 ssd 做512g /1TB 穩陣 d ,反正 512g ssd 好似冇乜人買
手殘怕奶野…
thanks
我見wd sn740 好似無咩報價,大概幾錢?
我本身都諗住買黎清indie game庫存
好多時候開住部電腦就會尻上網睇片
有部機就會專心啲去玩
去淘佬望下,好似見都係 600人仔頭,但唔知係咪期貨
唔想淘佬就 keep 住64g 啦,因為網上 d 全部都係淘佬貨來
就係唔想淘
我見無咩現貨既報價
其實唔難,但記住記住甩左張 micro sd card 同甩開底板電池
好多人係咁樣整死左張 sd / 燒左部機
黃金 Cut 昇應該有?
研究下先
我淘佬 search "sn740" 第3間已經有現貨現發
如果你講 carousell d 冇現貨呢,人地都係淘完收你差價,唔好做 on9 仔
Valve其實都已經設計得好模組化易拆易裝
見到呢道有人又扭到撻頭又斷螺絲
到底點樣粗手粗腳咁用枝批,同埋枝批啱唔啱尺寸架
主要係唔想幫襯淘寶姐
咁佢粒螺絲又真係有 d 仆街,我屋企幾套批都係得一枝順手
唔拆開呢 d 嘢夾硬來真係好易滑牙

扭斷螺絲都小事,我見有個香港 youtube channel 換 ssd 機都燒埋
唔好意思想再問
Q & A
1. 要買幾多GB?
想平就買64GB,因為部機用SD CARD 玩既遊戲載入速度係同用SSD 一樣甚至會更快,純粹為容量/速度既話根本唔需要買大,慳返用來買SD CARD 好過。

咁其實即係建唔建議換隻ssd
其實你去 carousell 買 sn740 就係間接幫襯淘寶,有原則應該去 amazon 買
https://www.amazon.com/s?k=2230+ssd&crid=1JMJPYVOIX3RT&sprefix=2230+ss%2Caps%2C353&ref=nb_sb_noss_2
不過小心有 d 可能係阿里爸爸貨

你講九百幾蚊個間,你都係間接幫襯緊淘寶,只係佢同你裝拆埋
你最後都係要折機換, 拆得就自己裝os啦, reimage係最簡單一步, 你carousell買都係大陸貨, tb都係700蚊港紙
咁我再睇下先
我再睇下
我用套屎米螺絲批又OK順手
不過揸批手勢都好重要嘅,亂咁黎真係咩批都會撻
邊個傻豬換到燒機,有無link比黎欣賞下
我都係但係30號先比錢 有排等
尋日落單唔知過年前有未呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞