Steam Deck香港有得Pre-Order (11) 大家收到聖誕禮物未

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
咦 但諗諗下點解唔買PS4/5?
我就調翻轉賣左PS5
睇你要求係咩
因為我自己就比較懶 好少駁mon打
反而steamdeck 拎住打又得 翻工坐車又打得
我要佢個便利性
所以就揀咗deck

雖然Ps5有remote play 其實都唔差
不過硬係覺得差啲野

個人意見姐 你可以考慮埋game種類同邊邊買得多

之前有巴打教過用某個方法就算係用exe檔嚟裝Patch都得

但我搵唔返個post,有冇人知點搞?
想問裝左Windows嘅玩家覺得打機會唔會好lag?本身個OS有啲遊戲唔支援,睇下裝唔裝好。
裝完window, 點改返default boot steam os?
係,而且你如果本身冇用過靚電腦打機反而唔會覺得Deck效能唔夠(冇比較冇傷害)

而且除咗喺屋企玩,出街搭車玩又得,旅行搭飛機玩又得,勁方便
https://www.youtube.com/watch?v=wHVbZ3W8QOU
見架仔玩都幾順
佢張SD卡係pro plus 256
SD卡WIN TO GO唔LAG
係WINDOWS 反應慢 但打機果陣又唔LAG
玩緊生化危機7好正
ps5啦,差唔多任買
我覺得windows反應都ok呀,不過game pass近嗰隻gungrave搞唔掂,佢會同時當有手掣同keyboard,用左swicd喺隻game會當有xbox手掣,但同時個B又唔知點解會link左去keyboard個esc,喺隻game裡面按B出招會同時按埋esc,唔識搞
岩岩訂左 諗住玩state of decay 同total war

想問下有無咩zombie game推介

有玩開bio l4d wwz dying light death island dead rising
day gone
project zomboid
Desktop mode
Download wine
我玩BioShock Remastered都LAG
我玩BioShock Remastered都LAG
試左xgp hitman唔lag
211xxx唔知二月收到未呢
呢d先係手提機黎架麻,有當年psp既感覺
最後頭批究竟有無全數發貨
唔好意思 有冇巴打知點搞
我都係成日keyboard手掣換嚟換去
所有game都係咁, 唔識點set swicd
我裝Windows就係想玩game pass game
呢個post好多痴線佬
佢地話衰過psp架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞