Steam Deck香港有得Pre-Order (11) 大家收到聖誕禮物未

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
有冇人試過咁玩xbox game pass?
疾唔疾? game pass cancel 左好耐無買….
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60599&snA=39815
Game pass 用edge browser stream game,又順又慳電
SD裝windows 冇咁煩
點樣簡安裝遊戲個path係sd卡
請問各位大神,emudeck既遊戲資源應該喺邊度搵?唔該晒!
Why not both, windows可以有offline mode, 但ssd同sdcard都係容量有限, cloud如果順可以玩下rpg都唔錯
買左啦 一買返黎最新個update就玩唔到隻gunfire reborn
一開始個正在安裝要搞幾耐
試左幾隻online驚都係咁
一係show唔曬,一係就拉長左
要駁外置moon先解決到
剩餘1秒左唔知大半個鐘
都係正在安裝
試咗又真係得,正呀
點樣開網頁上網
同埋個keyboard點解亂晒d字母咁奇怪
Steam + X就開到keyboard
石堆+落雨+ BT 去到15fps
試過了 你試下斷上網再去desktop mode再禁steam+x 就會明禁極都唔會出黎
rEFInd 真心難set 又要班隻 type c usb嚟用
去chrome裝插件睇netflix 雙字幕
我部機係64GB
sd card 512 GB 已經用左黎裝GTA
而家想裝windows 雙開既話應該點搞?
裝落sd card 會唔會無左GTA 既save?
點解你飯GTA咁大
我果隻105gb咋喎

點解裝windows to go 都有windows boot manger?
點可以還原返個boot menu?
i mean 張卡已經有野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞