Steam Deck香港有得Pre-Order (11) 大家收到聖誕禮物未

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
岩岩洗完機 裝完STEAM OS SSD切左180GB出黎放WINDOW
差唔多裝完既時候就彈左呢句出黎
聖誕節訂,估唔到今日1月1送到
你個number 係幾多?
我係加拿大到訂
噢,唔係香港條隊
有冇巴打用steam deck 玩到fifa23?
諗緊買唔買隻驚 見佢寫唔支援
裝windows 10 先玩到,唔好咁大奇望
咁由佢
本身見減價想買
Thank you 巴打
係咪唔用ultimate都得?
我係ultimate所以答你唔到
想問吓呢度有冇人用emu deck?
我放左Dreamcast 同 switch BIOS 落去BIOS 主folder但佢check 完都係話missing 。係咪個bios 檔要改名? 駛唔駛爆開個zip file? 定要放落另一d 位? thx
rEFInd dual boot衰咗
唔知邊個step衰咗係咪要成部重裝
steam os ssd
win 11 sd卡
開機永遠自己boot入win 11
試下拎走張SD卡
會boot 到steam os,但插番張sd卡落去 挑windows logo會冇反應
音響減摯 + power 再入windows之後 reboot
會又變番default boot 入windows
咁咪差唔多同無裝無分別
裝咗windows落sd卡
係唔係喺Windows經任何平台裝嘅game都係要裝返去sd卡?

仲有係唔係部deck個power制會變咗冇用?

張512 sd卡 已經爆咗, 請問有冇人知如果換1tb sd卡係咪再重新down過所有game?
我有用

Dreamcast emu 冇搞過任何嘢
擺games入去就玩到

但係switch有d麻煩
你要久唔久update firmware
同埋久唔久update pods key
仲有好多橋妙嘢
要扒文或者上youtube睇睇
https://github.com/dragoonDorise/EmuDeck/wiki/Retroarch

emudeck 個wiki 好清楚講哂要咩bios 同放邊
好,我再睇睇,thx
睇緊,我試吓轉switch 個firmware version 再試,thx
最重要係 pod keys
無咗或者唔update玩唔到games

你上網下載最新嘅pod keys
跟住開Yuzu, 開 Yuzu file. 再放pod keys 落去

最好pod keys 同 firmware 係同一個version, 而家最update嘅係15.01 好似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞