Steam Deck香港有得Pre-Order (11) 大家收到聖誕禮物未

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
唔得8 in 1 有VGA+HDMI steam deck 黑mon, 但VGA mon 無反應

求救
Epic game裡面要2k launcher嗰啲係唔係冇計?我裝左bioshock infinite 㩒launch冇反應
今日更新最新Steam OS之後,rEFInd dual boot 個畫面唔再優先boot,轉左default boot steam OS,順手試埋Boot GPT Windows睇下會唔會有boot完一次自動boot既問題,但似乎已經fix左(唔係clean install唔肯定)。入Steam OS再裝多次dual boot就用得返rEFInd dual boot,似乎唔洗再入Steam OS Recovery image裝。

同埋 Steam OS 果邊個SD Card storage唔知點解唔見左,重新插過張卡detect返個drive,但入面D game無哂
係,不過如果你係SD card 裝Windows,要改多次config file
SSD嘅話搵返個github果幾句安裝command照隊落去就得。
git clone.....
cd 入folder
sudo chmod +x 個script
./個script
你唔裝windows嘅,好似佢咁講64gb + sdcard裝game係最快亦最簡單

我將會轉1tb ssd,不過ssd淨係裝steam os, windows to go擺返喺sdcard,steam os我點update 都唔會mess up 個windows,反之亦然
自己覆自己
最後跟reddit呢個post搞掂
https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/uyxfxm/psa_getting_bioshock_remasterd_from_epic_to_work/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

Bioshock infinite行到very high都唔窒,仲靚過當年玩嗰d畫面
轉1tb ssd
係咪 256sd卡裝window都夠
睇你裝windows做咩啦,我用512gb card裝windows玩gamepass, 一隻game都幾十gb, 256唔係好夠用,但如果你只係想多部電腦做下文書野,256就夠
我諗住買 SN740 2TB 換嘅
SD 卡就斟酌加張 1TB,不過都要揾到平卡先
或者 512GB 就算,但係見 512GB 同 1TB 爭嗰二三百,你又好難唔上 1TB
想問大家windows mode
用咩software 黎mapping keyboard 制
Swicd唔work
玩gamepass可以唔駛裝window
用edge加免vpn插件都玩到好順
有無教學?
收左貨22小時都未開箱
無意慾開
想問喺steam deck格式化sd card係咪會令到window讀唔到?我用其他sd card都冇問題 唯獨張新買嘅extreme pro就咁
送比我
部野近排咁熱門,開始有炒味
我張extreme pro都係
最後用warpinator過資料算
仲快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞