Steam Deck香港有得Pre-Order (11) 大家收到聖誕禮物未

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
裝steam deck tools, 揀返X360, 我玩high on life冇問題
512gb/1tb Sd card
Thx
用咗reshade d色正常好多
但係塊 panel 差,點 tune 都係唔好得去邊
有無人知desktop mode 點解打到中文? 例如倉頡或者速成。
色溫tune返正 起碼似返電腦mon d色先
晏d都試下先
電腦mon睇係日落雪景
Steam Deck變撚咗中午超白雪景
開Reshade變返日落雪景
換ssd 拗斷左粒底蓋螺絲
我諗住幾張sd card分唔同功能, 炒粉唔會一獲熟
1張steam os直接裝game
1張 window to go
1張 emudeck
有無人係咁玩
我都諗住分開買兩張512好似抵屌過一張1TB
而且可以用住先唔夠再加
本身都唔係特別急住要
但比完錢呢幾日係咁睇啲review同test
搞到依家好緊火
全部steam game都唔開住等部機到先玩
本身都諗住換ssd
而家諗諗下大不了買兩張1tb sd card,需要既時候換就算
我都係咁上下諗法
分開買兩張512平過一張1TB,不過512好似周圍都斷貨
最食電係個mon,用genki外接mon基本上唔扣電
收到機都唔會開game玩
你睇下呢度d人係玩裝windows
玩dual boot
玩打Linux command
玩改mon色
直接買兩張1tb 唔使煩就算
有位就用黎放AV
真心咩
見到個post 成半個月先推得一半唔係因為d 人收左機打機無再上水,得返d geek / 未收機既人先推唔郁
兩張 1tb 咁多 game 因住 d shader / compatdata 對爆內置64g
雖然可以 move 去 sd card
新手唔識,點move
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞