Steam Deck香港有得Pre-Order (11) 大家收到聖誕禮物未

1001 回覆
2 Like 10 Dislike
想問下各位巴絲
Steam同Epic都有既game(例如death stranding咁)係steam deck上面玩有咩唔同
拎左epic果隻限免, 諗緊要唔要趁減價upgrade埋
50$up埋佢啦
建議換SSD , 完全係另一個世界, 鬆螺絲好簡單啫
我係怕up完epic果隻先發現唔夠steam順
其實係咪一樣咁順?
買多支2tb,然後你可以好似外國呢位師兄咁
我初頭直接較最低 勁疾之後以為冇乜用熜返
宜家較咗10 玩巫師都KEEP到FPS 30 up 都ok
skin 用easyskinz 定 dbrand 好d?
Epic 攞左,可唔可以係steam upgrade?
唔可以
唔係要連左上網先用到 係要開左steam先得 你無wifi佢就會一直load 直到俾你選用離線mode 之後就用到
steam成日有阿拉伯文email send黎話登入

改左幾次password都係咁
改個長啲嘅密碼,例如十六個字
可以搵啲電影對白首字母去湊夠十六個字
入左紅金a2 1tb

74x
Steam deck玩Forza Horizon 5一開波果4架車 去到某一個位就彈game 有冇巴打知可以點解決
平到咁...
英國買要成190鎊
1. AR係anti reflection, 唔係專用嘅學術名詞,所有防反光嘅技術都可以叫AR

2. 玻璃蝕刻工藝唔係塗層,不過原理都係令玻璃最表面產生一層微結晶令光線反射去唔同方向,塗層係將微粒噴上去,蝕刻係用化學方法令玻璃表面產生結晶粒,後者出嚟嘅效果會靚少少,亦唔會捽得甩,不過統稱都係磨砂玻璃

3. 蝕刻可以有深有淺,valve原廠嗰塊係淺,出面買到嘅貼應該係塗層,效果係比較深(magglass/jsaux呢啲)
依家先訂唔知幾耐出到貨
同意
Amazon 買1TB SSD 換
上旋拍有唔少現貨行貨買
信唔信得過呀
唔安裝windows都係ssd比sd 卡好?
load 大作都快d
經 heroic玩既game係咪會比steam 直接玩lag?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞